play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Općini Trnovec Bartolovečki odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Predstavnici trnovečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te predstavnici Općine Trnovec Bartolovečki predvođeni načelnicom Vericom Vitković odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku u Trnovcu u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tom prigodom načelnica Vitković naglasila je kako se Grada heroja trebamo sjećati češće, a ne samo 18. studenog. „Danas obilježavamo povijesni dan za sve stanovnike Republike Hrvatske, dan u kojem moramo zastati na tren, pokloniti se i zahvaliti herojima kojima cijeli hrvatski narod duguje slobodu, demokraciju i život kakav danas poznajemo. Na nama je da to poštovanje ovom mjestu posebnog pijeteta odajemo svakodnevno misleći na sve nedužne žrtve, nestale i njihove obitelji. To neka nam bude vodič kako biti bolji u svemu što radimo” – kazala je Vitković i pozvala sve koji ne mogu otići u Vukovar pokloniti se njegovoj žrtvi da paljenjem lampaša simbolično odaju počast svim braniteljima i civilima.

Dodala je kako se sloboda treba cijeniti, ali prolivena krv ne zaboraviti i kako je važno promicati istinu u Domovinskom ratu i stradavanjima u Vukovaru i Škabrnji.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  O čemu će raspravljati vijećnici na sjednici Županijske skupštine ove srijede?

  Ove srijede, 29. studenoga, bit će održana 13. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije. O čemu će odlučivati županijski vijećnici, najavio je danas predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić, uz kojeg je na konferenciji za novinare bila pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko. - Prva točka dnevnog reda je prijedlog I. izmjena i dopuna proračuna Varaždinske županije za 2023. godinu, kojima se predlaže povećanje prihoda […]

  today27/11/2023 59

  0%