play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Općini Trnovec Bartolovečki od lipnja do listopada rođena 21 beba

U današnje vrijeme kad troškovi života rastu iz dana u dan, mladim obiteljima svaka je pomoć itekako dobrodošla, stoga ne čudi što su roditelji novorođenih mališana s veseljem i osmijehom na licima stigli u prostorije Općine Trnovec Bartolovečki, gdje im je načelnica Verica Vitković uručila novčane naknade.

 

Nasmijana i sretna bila je i načelnica – ne samo zbog toga što je drugi put ove godine imala priliku uživati u društvu najmlađih stanovnika općine, već i zbog činjenice da je trend broja novorođenih zadržan u posljednje tri godine.

 

– Ove godine do kraja lipnja rođena je 21 beba, a isto ih je toliko rođeno od lipnja do listopada i to su brojke koje vesele jer i dalje imamo 50-ak novorođenih po godini. Trenutno u našoj općini imamo 345 mališana jasličke i predškolske dobi, što nam je vjetar u leđa da i dalje radimo u dobrom smjeru, da planiramo izgradnju novog dječjeg vrtića koji nam je nužno potreban – kazala je načelnica Vitković.

Na području Općine Trnovec Bartolovečki vrtiće trenutno polazi 188 mališana predškolske dobi, od kojih ih je 65 smješteno u drugim općinama i gradovima u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, što je za mnoge roditelje veliki problem. Još je veći problem što 75 mališana uopće nije smješteno u vrtić jer nema mjesta, što pokazuje da je novi dječji vrtić na trnovečkom području neophodan, posebice ako će, čemu se svi nadaju, iz godine u godinu biti sve više mališana.

 

Podjela novčanih naknada roditeljima novorođenih jedan je od dokaza da Općina Trnovec Bartolovečki vodi brigu o svojim najmlađim mještanima, odnosno o demografskoj strukturi, za što se sredstva u općinskom proračunu osiguravaju redovito. Jednokratna pomoć za prvo dijete iznosi 2.000,00 kuna, za drugo 2.500,00, a  za treće dijete 3.000,00 kuna te po 500,00 kuna više za svako daljnje novorođeno dijete u obitelji.

– Posebno me veseli što na današnjoj podjeli imamo čak pet obitelji koje imaju treće dijete. To je veliki pomak, veselimo se ovakvoj demografskoj slici i nadam se da će se pozitivan trend nastaviti i u idućoj godini – izjavila je načelnica Vitković.

 

Podjela naknada roditeljima novorođenih jedna je u nizu mjera koje Općina provodi s ciljem stvaranja što boljih uvjeta mladim obiteljima s djecom, kako bi ostali u svom kraju, a ne razmišljali o odlasku u urbane sredine ili čak i iz svoje domovine.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%