play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Općini Trnovec Bartolovečki nastavljaju se investicije na prometnoj infrastrukturi vrijedne 249 tisuća eura

 

Nastavljaju se radovi na prometnicama u Općini Trnovec Bartolovečki, vrijedni 249 tisuća eura. Radi se o prometnicama u naselju Trnovec, i to Kratkoj ulici te ulici Augusta Šenoe. Kako je istaknula načelnica Verica Vitković prilikom obilaska radova, u Kratkoj ulici su radovi u tijeku, dok će u Ulici Augusta Šenoe uskoro krenuti. Ukupna vrijednost radova u Kratkoj ulici je 159 tisuća eura. Radi se o jednoj od najstarijih prometnica u naselju Trnovec. “Prometnica je gotovo bila neupotrebljiva za promet, i mi smo u proračunu za ovu godinu osigurali sredstva za njezino izvanredno održavanje odnosno uređenje” istaknula je načelnica Vitković.

Zahvaljujući prijavi na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Općini je za spomenutu prometnicu dodijeljeno 30.200 eura. Radovi su u tijeku, a rok za završetak je četiri mjeseca. No, prema riječima izvođača radova, oni bi mogli završiti i prije. “Do sada je skinut sloj asfalta, iskopano je te je postavljena nova oborinska odvodnja, odnosno slivnici. Sada slijedi navoz, postavljanje slivničkih i kanalizacijskih rešetki, fina priprema te asfaltiranje. Završno slijedi prometna signalizacija, odnosno iscrtavanje i postavljanje prometnih znakova. Rok za izvedbu radova je četiri mjeseca, no mi se nadamo da će radovi završiti nakon tri mjeseca” rekao je Dražen Igrec, direktor firme Gradax d.o.o.

Uskoro počinju radovi na Ulice Augusta Šenoe je 90 tisuća eura. “To je još jedna prometnica koja stvarno gotovo da i nema asfalta, stoga je bilo nužno izvršiti sanaciju. U dogovoru sa izvođačima, očekuje se da će ovih dana započeti prvi radovi” rekla je načelnica Vitković te istaknula kako je rok izvođenja radova također četiri mjeseca. Ujedno je, u vrlo prometnoj Varaždinskoj ulici, napravljen pješački prijelaz. “Prijelaz je napravljen u suradnji sa Županijskom upravom za ceste. Našim učenicima koji idu tim putem u školu, te našim župljanima koji idu prema župnoj crkvi, ponekad je nemoguće prijeći ovu cestu. Vjerujem da će ovaj pješački prijelaz doprinijeti sigurnosti prelaska ceste našim najmlađim, kao i najstarijim mještanima, ali naravno i svim ostalim sudionicima u prometu” rekla je načelnica Verica Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%