play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U općini Sračinec besplatno zbrinut otpad poljoprivrednika

Prošli četvrtak u Sračincu je organizirana velika, godišnja akcija prikupljanja otpadne ambalaže poljoprivrednih proizvođača. Tvrtka C.I.A.K. u suradnji s udrugom CROCPA prikupljala je tom prilikom praznu ambalažu herbicida i pesticida tvrtki proizvođača/uvoznika koji financiraju projekt i omogućavaju poljoprivrednicima besplatan povrat njihove ambalaže.

No, poljoprivredna gospodarstva kroz proizvodnu sezoni akumuliraju i druge vrste otpada: ambalažu sjemenske robe, umjetnog gnojiva i otpadna ulja iz strojeva i traktora, folije rolo bala i slično, te su obavezna i taj otpad pravilno zbrinuti.

Ovaj problem Općina Sračinec je prepoznala kao financijsko opterećenje poljoprivrednih gospodarstava i ekološki problem, pa unazad nekoliko godina organizira prikupljanje i zbrinjavanje preostalog otpada, što u potpunosti financiraju za poljoprivredna gospodarstva s područja općine Sračinec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Svečano obilježena 32. godišnjica osnutka SJP PU Varaždinske „Rode”

  Kod Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin u Domovinskom ratu u Milčetićevoj ulici u subotu je svečano obilježena 32. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“. Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković je zajedno sa zamjenicom župana Silvijom Zagorec položio ruže za 37 poginulih i nestalih policajaca i tako odao počast onima čini je neizmjeran doprinos u oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu. Svečanosti su uz članove obitelji […]

  today20/03/2023 21

  0%