play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U općini Sračinec besplatno zbrinut otpad poljoprivrednika

Prošli četvrtak u Sračincu je organizirana velika, godišnja akcija prikupljanja otpadne ambalaže poljoprivrednih proizvođača. Tvrtka C.I.A.K. u suradnji s udrugom CROCPA prikupljala je tom prilikom praznu ambalažu herbicida i pesticida tvrtki proizvođača/uvoznika koji financiraju projekt i omogućavaju poljoprivrednicima besplatan povrat njihove ambalaže.

No, poljoprivredna gospodarstva kroz proizvodnu sezoni akumuliraju i druge vrste otpada: ambalažu sjemenske robe, umjetnog gnojiva i otpadna ulja iz strojeva i traktora, folije rolo bala i slično, te su obavezna i taj otpad pravilno zbrinuti.

Ovaj problem Općina Sračinec je prepoznala kao financijsko opterećenje poljoprivrednih gospodarstava i ekološki problem, pa unazad nekoliko godina organizira prikupljanje i zbrinjavanje preostalog otpada, što u potpunosti financiraju za poljoprivredna gospodarstva s područja općine Sračinec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  HDZ-ov Tomislav Lazar predstavio kandidaturu za načelnika Općine Cestica

  Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine Cestica je Tomislav Lazar. Na svoj 33. rođendan, Tomislav Lazar na predstavljanju kandidature istaknuo je da dolazi iz poslovnih sustava gdje ne prolaze obećanja ni isprike, već se definira cilj i zadaje rok, a on je do sada svaki poslovni cilj ispunio. „Dva mandata sam općinski vijećnik, uključen sam u rad više udruga, a i zbog prirode svojeg posla imam kontakt s velikim […]

  today29/03/2021 121 2

  0%