play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U općini Sračinec besplatno zbrinut otpad poljoprivrednika

Prošli četvrtak u Sračincu je organizirana velika, godišnja akcija prikupljanja otpadne ambalaže poljoprivrednih proizvođača. Tvrtka C.I.A.K. u suradnji s udrugom CROCPA prikupljala je tom prilikom praznu ambalažu herbicida i pesticida tvrtki proizvođača/uvoznika koji financiraju projekt i omogućavaju poljoprivrednicima besplatan povrat njihove ambalaže.

No, poljoprivredna gospodarstva kroz proizvodnu sezoni akumuliraju i druge vrste otpada: ambalažu sjemenske robe, umjetnog gnojiva i otpadna ulja iz strojeva i traktora, folije rolo bala i slično, te su obavezna i taj otpad pravilno zbrinuti.

Ovaj problem Općina Sračinec je prepoznala kao financijsko opterećenje poljoprivrednih gospodarstava i ekološki problem, pa unazad nekoliko godina organizira prikupljanje i zbrinjavanje preostalog otpada, što u potpunosti financiraju za poljoprivredna gospodarstva s područja općine Sračinec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Sudionici Erasmus projekta u Gradskoj vijećnici

  Sudionici Erasmus plus projekta KA2 Sharing Heritage and Real European Cultures (Dijeljenje baštine i stvarne europske kulture ) posjetili su u utorak, 17. svibnja 2022. godine Gradsku vijećnicu Grada Varaždina. Učenike i nastavnike osnovnih škola iz Češke, Španjolske i Italije u vijećnici su pozdravili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Domaćin sudionicima projekta u Varaždinu je VI. Osnovna škola. Kako je istaknuo ravnatelj […]

  today17/05/2022 62

  0%