play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu uskoro rekonstrukcija Oštričke ulice i sanacija dionica dviju državnih cesta

 

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić potpisali su Načelni sporazum o sufinanciranju radova na rekonstrukciji i sanaciji cesta na području grada Novog Marofa. Potpisanim sporazumom Hrvatske ceste se obvezuju sufinancirati radove na rekonstrukciji ceste u Oštričkoj ulici, spoju državne ceste i istočne obilaznice, u duljini od 300 metara te na sanaciji dionica državnih cesta D-3 i D-24, s uređenjem odvodnje i izgradnjom nogostupa ukupne duljine 200 metara. Ukupna vrijednost radova je oko 430 tisuća eura, za uslugu nadzora će se izdvojiti 13 tisuća eura, sve bez PDV-a. Hrvatske ceste financirat će 75 posto ukupnih troškova, dok će Grad Novi Marof u svojem Proračunu osigurati preostali dio iznosa.

 

– Zbog radova na istočnoj gradskoj obilaznici, brojni kamioni i bageri koristili su upravo Oštričku ulicu za pristup samom gradilištu. Zbog toga su nastala znatna oštećenja na samoj prometnici i sada je vrijeme da se ona saniraju. Hrvatske ceste spremno su uskočile i pokrit će veći dio troškova, dok ćemo jedan manji dio financirati iz gradske blagajne – istaknuo je gradonačelnik Jenkač dodavši da je Novi Marof izgradnjom istočne obilaznice dobio novu prometnu žilu kucavicu koja je gusti promet izmjestila iz gradskog središta te time znatno povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

 

– Nismo zaboravili niti na ostale prometnice, a ulaganje u sanaciju Oštričke ulice dokaz je tome – zaključio je Jenkač.

 

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%