play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu raste više od 220 novoposađenih stabala

Grad Novi Marof već godinama provodi brojne akcije ozelenjivanja grada te uređenja zelenih površina, a potpisivanjem ugovora za nabavu i sadnju stabala krenula je i velika akcija sadnje 223 sadnice drveća.

Područje grada tako će se uljepšati stablima kuglastog javora, kuglastog bagrema, običnog graba, obične i kuglaste katalpe te američkog likvidambara.

Početak sadnje novih sadnica stabala obišao je gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač. „Svake godine Grad Novi Marof želimo učiniti ljepšim, zelenijim i ugodnijim za život. Cilj je ozeleniti urbane površine i uvesti pozitivne promjene koje ćemo provesti na području grada, a onda pozitivne prakse proširiti i na druga, okolna mjesta te time obuhvatiti cijelo novomarofsko područje” – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Cijena usluge dobave i sadnje drveća na javnim površinama iznosila je više od 22 tisuće eura, a do sada su se uredile Varaždinska ulica s 9, a Vatrogasna ulica s 12 novih kuglastih bagrema te Zona malog poduzetništva s 15 stabala kuglastog bagrema.

Sadnja drvoreda i stabala na području grada nastavit će se i idućih dana, kako bi i Novomarofčani mogli uživati u uređenijem i sve zelenijem okolišu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Završetak nastavne godine obilježili Danom sporta i svečanom priredbom

  Učenici Osnovne škole Petrijanec proslavili su završetak nastavne godine u sportskom i svečanom duhu, obilježavajući Dan sporta u srijedu, 19. lipnja, i Dan škole u četvrtak, 20. lipnja. Dan sporta okupio je brojne učenike i njihove roditelje na školskom terenu i nogometnom igralištu NK Orač. Učiteljice razredne nastave organizirale su međurazredno nadmetanje u tradicijskim igrama poput potezanja užeta, ljudskih tački, skakanja u vrećama i nošenja loptice u žlici. Sudionici su […]

  today21/06/2024

  0%