play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu raste više od 220 novoposađenih stabala

Grad Novi Marof već godinama provodi brojne akcije ozelenjivanja grada te uređenja zelenih površina, a potpisivanjem ugovora za nabavu i sadnju stabala krenula je i velika akcija sadnje 223 sadnice drveća.

Područje grada tako će se uljepšati stablima kuglastog javora, kuglastog bagrema, običnog graba, obične i kuglaste katalpe te američkog likvidambara.

Početak sadnje novih sadnica stabala obišao je gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač. „Svake godine Grad Novi Marof želimo učiniti ljepšim, zelenijim i ugodnijim za život. Cilj je ozeleniti urbane površine i uvesti pozitivne promjene koje ćemo provesti na području grada, a onda pozitivne prakse proširiti i na druga, okolna mjesta te time obuhvatiti cijelo novomarofsko područje” – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Cijena usluge dobave i sadnje drveća na javnim površinama iznosila je više od 22 tisuće eura, a do sada su se uredile Varaždinska ulica s 9, a Vatrogasna ulica s 12 novih kuglastih bagrema te Zona malog poduzetništva s 15 stabala kuglastog bagrema.

Sadnja drvoreda i stabala na području grada nastavit će se i idućih dana, kako bi i Novomarofčani mogli uživati u uređenijem i sve zelenijem okolišu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nove biciklističke staze u Šenoinoj ulici u Varaždinu

  U sklopu aktivnosti Grada Varaždina u Europskom tjednu mobilnosti, u četvrtak 21. rujna 2023. godine u Ulici Augusta Šenoe predane su na upotrebu građanima i puštene u promet nove biciklističke staze. Na mjestu parkirališta za automobile, iscrtane su dvosmjerne staze koje su stupićima odijeljene od kolnika za automobile. O novom prometnom rješenju u centru grada govorio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina: Na ovom dijelu uvijek je bilo parkiralište […]

  today21/09/2023 5

  0%