play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu otvoren veliki trgovački centar Retail park Marof

Nakon niza realiziranih kapitalnih projekata, od kojih je posljednji nedavno otvorena Istočna obilaznica vrijedna oko 14 milijuna eura, još jedan veliki dan za Novi Marof. Naime, u ponedjeljak je svečano otvoren veliki trgovački centar Retail park Marof. Riječ je o objektu od 7.500 kvadrata koji se prostire na površini od oko 23 tisuće kvadrata uz prostor budućeg sportskog parka.

Prema riječima gradonačelnika Siniše Jenkača, otvorenje ovog trgovačkog centra, odnosno građanima dostupne brojne nove trgovine, velika je stvar za Novi Marof.

– Prema Novom Marofu gravitira 30 tisuća stanovnika s ovog područja, a na ovaj smo im način omogućili da im zanimljive trgovine i kupovina budu bliže i da u šoping ne moraju putovati toliko koliko su putovali do sada. Nije zanemariva ni činjenica da je ovdje otvoreno stotinu radnih mjesta, tu je i kafić i sve ostalo čemu moderan čovjek teži. S obzirom na to da ljudi sve manje proizvode u vlastitim kućanstvima, dostupnost trgovina i trgovačkih centara vrlo je važna – istaknuo je novomarofski gradonačelnik.

Mario Debelec, direktor firme Atlas-Immo Invest koja je investitor projekta, naglasio je da je riječ o investiciji vrijednoj oko 10 milijuna eura.

– Trenutno je otvoreno 11 trgovina, a do kraja godine planiramo otvorenje svih ostalih trgovina koje dolaze. Trgovine će do kraja ove godine raditi svaki vikend, a za sljedeću godinu ćemo radno vrijeme nedjeljom prilagoditi zakonu – kazao je Debelec. Nedavno otvorenje Istočne obilaznice, a sada i Retail parka Marof, potvrda su da investicije na novomarofskom području ne staju.

– U pripremi je izgradnja još jednog trgovačkog centra do ovog i ono što je također važno jest dugo najavljivana investicija, vezana uz prometnu povezanost, a to je rekonstrukcija i obnova državne ceste D24 Pece – Mađarevo i nastavak Mađarevo – Novi Marof. Činimo doista sve kako bi našim građanima, ali i svima koji nam dolaze u Novi Marof, život i boravak na našem području učinili što ugodnijim i kvalitetnijim i uvjeren sam da u tome uspijevamo – zaključio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Vrijedi istaknuti i kako su ovom prigodom trgovački lanac Lidl Hrvatska i Retail park Marof zajednički donirali 3000 eura za dječju školu nogometa NK Novi Marof koju polaze djeca od 5 do 17 godina, čime se podržava i potiče sport te zdrav i aktivan način života od najmlađe dobi.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 4

  0%