play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu održana još jedna „Zelena čistka“

Grad Novi Marof u subotu se još jednom uključio u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj – „Zelena čistka“, kojom je održano sakupljanje otpada. Podupiranjem kampanje podižu svijest građana i omogućuju aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša.

Lokalna samouprava, Komunalno poduzeće Novokom s udrugama građana, javnim poduzećima i građanima odazvali su se na čišćenje lokacija u smjeru Belskog dola, Bela kamenolom, doline rijeke Lonje, Paka – nadvožnjak, izletišta Grebengrad uz cestu i ostalo.

Grad Novi Marof osigurao je nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije – lopate, grablje, rukavice, vreće za smeće i ostalo.

U akciju „Zelena čistka“ uključio se i gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač koji je rekao kako komunalno poduzeće kupi sav mogući otpad i imaju reciklažno dvorište koje je doslovno u centru grada, odmah do komunalnog poduzeća, ali ljudi nažalost još uvijek odbacuju otpad u prirodu.

– Ovaj Međunarodni dan čišćenja okoliša iskoristit ćemo za čišćenje i pokupit ćemo sav otpad. To nam se na neki način boduje i u nekakvu aktivnost koju lokalna samouprava provodi kroz zaštitu okoliša. Hrvala svima koji su se odazvali, a Novokom će sav otpad propisno zbrinuti – istaknuo je Jenkač.

Gradonačelnik Jenkač je dodao kako je ovo i apel svima onima koji propisno ne odlažu otpad, da ga ne bacaju bilo gdje i da ga ne spaljuju kod kuća.

– Spaljuju od bio otpada, plastike, papira i svega ostaloga. Nemojte to činiti jer je spaljivanje plastike najveći oblik zagađenja, jer se emitiraju spojevi koji ne odlaze visoko u atmosferu, nego se vrlo brzo nakon toga spuštaju na vaše vrtove i te spojeve udišete, tako da nema potrebe za takvim aktivnostima – naglasio je gradonačelnik.

Ponovio je kako su građanima omogućili da sav otpad, od bio otpada do glomaznog otpada, mogu deponirati u reciklažnom dvorištu, a onda se on propisno reciklira dalje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%