play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

 

Već tradicionalno, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, kod križa u Novom Marofu u petak 4. kolovoza, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu.

 

U nazočnosti hrvatskih branitelja, članova udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, kao i gradskih vijećnika, gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač zapalio je svijeće za branitelje.

 

Kako je istaknuo, na ovaj se način svake godine prisjećamo onih koji nažalost danas nisu sa nama.

– Sve ovo činimo i zbog onih koji više nema, zbog onih koji su ovdje, ali i zbog nas samih da bi to sjećanje i svjedočanstvo ostalo živo u našoj zajednici – rekao je gradonačelnik Jenkač, te dodao kako je uvijek važno naglasiti da je prisjećanje važno iz razloga kako bi osvijestili gdje smo bili i gdje smo danas.

 

– Važno je iz razloga da se ne ponovi u budućnosti. Domovinski rat je dio naše svježe povijesti, ali vrlo važne povijesti. Danas imamo slobodnu i sigurnu Republiku Hrvatsku, dio smo Europske unije, dio NATO saveza i integrirani smo u euro zoni. To je sve ono što je doktor Franjo Tuđman govorio 90-ih godina kada smo branili Hrvatsku. To su bili ciljevi naše države i sve te mogućnosti danas živimo i blagujemo – poručio je gradonačelnik Jenkač.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sin prijetio policajcima smrću, a njegov 91-ogodišnji otac krenuo na njih sjekirom

  U srijedu, 24. srpnja u 8 sati policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su dojavu građanina da 65-godišnjak krši mjeru opreza uspostavljanja kontakta s njim te mu šalje poruke. Postupajući po dojavi, dvojica policijskih službenika zatekla su 65-godišnjaka na dvorištu obiteljske kuće te ga pozvali da im priđe radi obavljanja razgovora na okolnosti kršenja mjere. Isti se oglušio na pozive te se počeo udaljavati prema kući, zbog čega mu je […]

  today25/07/2024 3

  0%