play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

 

Već tradicionalno, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, kod križa u Novom Marofu u petak 4. kolovoza, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu.

 

U nazočnosti hrvatskih branitelja, članova udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, kao i gradskih vijećnika, gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač zapalio je svijeće za branitelje.

 

Kako je istaknuo, na ovaj se način svake godine prisjećamo onih koji nažalost danas nisu sa nama.

– Sve ovo činimo i zbog onih koji više nema, zbog onih koji su ovdje, ali i zbog nas samih da bi to sjećanje i svjedočanstvo ostalo živo u našoj zajednici – rekao je gradonačelnik Jenkač, te dodao kako je uvijek važno naglasiti da je prisjećanje važno iz razloga kako bi osvijestili gdje smo bili i gdje smo danas.

 

– Važno je iz razloga da se ne ponovi u budućnosti. Domovinski rat je dio naše svježe povijesti, ali vrlo važne povijesti. Danas imamo slobodnu i sigurnu Republiku Hrvatsku, dio smo Europske unije, dio NATO saveza i integrirani smo u euro zoni. To je sve ono što je doktor Franjo Tuđman govorio 90-ih godina kada smo branili Hrvatsku. To su bili ciljevi naše države i sve te mogućnosti danas živimo i blagujemo – poručio je gradonačelnik Jenkač.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%