play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu isplaćene naknade za 18 novorođenih beba

Grad Novi Marof i u ovoj godini nastavlja s isplatom naknada za novorođenčad. U prosincu 2021. i u siječnju 2022. godine ukupno je rođeno 18 beba za koje je Grad iz svog proračuna izdvojio 32.000 kuna.

Da Grad Novi Marof brine o svojim stanovnicima od najmanjih nogu potvrdio je i gradonačelnik Siniša Jenkač naglasivši kako će ove naknade i dalje isplaćivati. „Naravno da ovim naknadama želimo potaknuti rađanje što više djece na našem području, no svjesni smo da to nije dovoljno. Zbog toga Grad Novi Marof prati svoje stanovnike od rođenja, pa sve do mirovine i stvara uvjete za kvalitetan život kako bismo zadržali svoje građane, posebno mlade” – poručio je Jenkač.

Naknade za novorođenčad samo su dio poticaja kako bi mlade obitelji ostale živjeti na području Novog Marofa. Uz to, Grad sufinancira dječje vrtiće, a iznos se iz godine u godinu povećava, ulaže u osnovne škole, stipendira srednjoškolska deficitarna zanimanja, dodjeljuje studentske stipendije i jedan je od rijetkih koji svim srednjoškolcima Srednje škole Novi Marof osigurava laptope i udžbenike. „Zahvaljujući svim poticajima i mjerama Grada, u Novom Marofu doista vrijedi izreka da su mladi budućnost” – zaključio je Jenkač.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 7