play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Noći muzeja programi uglavnom virtualni

Zbog trenutačno iznimno nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, izložbeni postavi Gradskog muzeja Varaždin u Starom gradu i palači Herzer bit će u Noći muzeja zatvoreni za posjetitelje. Od muzejskih prostora bit će dostupan samo onaj u palači Sermage, gdje će se na katu otvoriti izložba 6. Bijenale slikarstva (izbor) u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. Otvorenje izložbe priredit će se na otvorenom prostoru u 18 sati, nakon čega će izložba biti besplatno otvorena za razgled u Noći muzeja, do 20 sati. Otvorenje i razgled organiziraju se uz propisane/preporučene epidemiološke mjere.

 

Etno selo „Grešna pilnica“ u Klenovniku u suradnji s Ivanečkim klubom kolekcionara iz Ivanca, organizira Noć muzeja kroz niz zanimljivih i edukativnih radionica i tema. Posjetiteljima će biti prikazani uporabni predmeti zagorskog sela iz 20. stoljeća koji su bili neophodni za život i običaje ondašnjih ljudi, a uključuju sljedeće cjeline: muzičke instrumente, numizmatiku, zidne ukrase u seoskoj kući, žito, tradicionalnu kuću, lončarstvo, od konoplje i lana do tepiha, stolarstvo i kolarstvo, vino i rakija, kolinje, a moći će se vidjeti i oldtimer vozila. Prezentacije će se moći razgledati danas od 17 do 23 sata u staklenim i etno dvoranama, u tradicijskoj kući i okućnici, štaglju, podrumu i okolnim prostorima u etno selu. Kako bi se i sam uvjerio kako živi običan seljak, u posjet će doći grof Janko Drašković s groficom i kontesom Enom.

 

Muzej Međimurja Čakovec uključuje se svojim programima u 17. po redu Noć muzeja. Ovogodišnji program prilagođen je osnovnoj temi „Muzeji između stvarnog i digitalnog“. Iako će stalni postavi Muzeja Međimurja za posjetitelje biti otvoreni uz besplatan razgled od 18 sati, s programom za ciljane skupine školske djece kreće se već od jutarnjih sati. Na službenom otvorenju Noći muzeja održat će se promocija Knjige legendi i turističkoga proizvoda projekta „Living castles“ u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja s početkom u 18 sati. Od 18 sati građani mogu krenuti s besplatnim razgledom svih stalnih i izložbenih postava.

 

Muzej hrvatskog vatrogastva smješten u Ulici baruna Trenka u Varaždinu pripremio je bogat program za tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja. Program počinje danas u 16 sati i 30 minuta Kinu Gaj projekcijom dokumentarnog filma „Zovi 193“ redateljice Marijane Podgorelec. U sklopu manifestacije planirano je predstavljanje izdanja Hrvatske vatrogasne zajednice: monografije „145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice“ i edukativne knjižice za djecu „Vatrogasci: Što? Kako? Zašto?“. Za najmlađe je planirana radionica, a središnje događanje manifestacije je otvorenje izložbe fotografija „Zovi 193 – making of“ autorice Marijane Podgorelec koje počinje u 20 sati. Za razgled je stalni postav Muzeja otvoren od 16 i 30 do 21 sat.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Svetkovinom Velikog četvrtka počelo Veliko ili Vazmeno trodnevlje

  Varaždinski biskup Bože Radoš danas, na svetkovinu Velikog četvrtka s početkom u 10 sati u katedrali u Varaždinu predvoditi Misu posvete ulja. Tim će se liturgijskim slavljima na otajstven način proslaviti i obnoviti ustanovljenje euharistije i svećeničkog reda, čime i službeno počinje Vazmeno trodnevlje. Misu posvete ulja biskup će slaviti u zajedništvu sa svećenicima Varaždinske biskupije koji će tom prilikom obnoviti svoja svećenička obećanja dana na ređenju. Na toj misi […]

  today14/04/2022 18

  0%