play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Noći muzeja programi uglavnom virtualni

Zbog trenutačno iznimno nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, izložbeni postavi Gradskog muzeja Varaždin u Starom gradu i palači Herzer bit će u Noći muzeja zatvoreni za posjetitelje. Od muzejskih prostora bit će dostupan samo onaj u palači Sermage, gdje će se na katu otvoriti izložba 6. Bijenale slikarstva (izbor) u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. Otvorenje izložbe priredit će se na otvorenom prostoru u 18 sati, nakon čega će izložba biti besplatno otvorena za razgled u Noći muzeja, do 20 sati. Otvorenje i razgled organiziraju se uz propisane/preporučene epidemiološke mjere.

 

Etno selo „Grešna pilnica“ u Klenovniku u suradnji s Ivanečkim klubom kolekcionara iz Ivanca, organizira Noć muzeja kroz niz zanimljivih i edukativnih radionica i tema. Posjetiteljima će biti prikazani uporabni predmeti zagorskog sela iz 20. stoljeća koji su bili neophodni za život i običaje ondašnjih ljudi, a uključuju sljedeće cjeline: muzičke instrumente, numizmatiku, zidne ukrase u seoskoj kući, žito, tradicionalnu kuću, lončarstvo, od konoplje i lana do tepiha, stolarstvo i kolarstvo, vino i rakija, kolinje, a moći će se vidjeti i oldtimer vozila. Prezentacije će se moći razgledati danas od 17 do 23 sata u staklenim i etno dvoranama, u tradicijskoj kući i okućnici, štaglju, podrumu i okolnim prostorima u etno selu. Kako bi se i sam uvjerio kako živi običan seljak, u posjet će doći grof Janko Drašković s groficom i kontesom Enom.

 

Muzej Međimurja Čakovec uključuje se svojim programima u 17. po redu Noć muzeja. Ovogodišnji program prilagođen je osnovnoj temi „Muzeji između stvarnog i digitalnog“. Iako će stalni postavi Muzeja Međimurja za posjetitelje biti otvoreni uz besplatan razgled od 18 sati, s programom za ciljane skupine školske djece kreće se već od jutarnjih sati. Na službenom otvorenju Noći muzeja održat će se promocija Knjige legendi i turističkoga proizvoda projekta „Living castles“ u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja s početkom u 18 sati. Od 18 sati građani mogu krenuti s besplatnim razgledom svih stalnih i izložbenih postava.

 

Muzej hrvatskog vatrogastva smješten u Ulici baruna Trenka u Varaždinu pripremio je bogat program za tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja. Program počinje danas u 16 sati i 30 minuta Kinu Gaj projekcijom dokumentarnog filma „Zovi 193“ redateljice Marijane Podgorelec. U sklopu manifestacije planirano je predstavljanje izdanja Hrvatske vatrogasne zajednice: monografije „145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice“ i edukativne knjižice za djecu „Vatrogasci: Što? Kako? Zašto?“. Za najmlađe je planirana radionica, a središnje događanje manifestacije je otvorenje izložbe fotografija „Zovi 193 – making of“ autorice Marijane Podgorelec koje počinje u 20 sati. Za razgled je stalni postav Muzeja otvoren od 16 i 30 do 21 sat.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Zamjenica župana Silvija Zagorec nova upraviteljica Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

  Na  sjednici Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael", zamjenica župana Silvija Zagorec jednoglasno je izabrana za upraviteljicu Zaklade. Uz članove i predsjednicu Upravnog odbora Sandru Županić izboru nove upraviteljice prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je članovima poželio puno uspjeha i konstruktivnosti u radu te je obećao angažman i potporu županijske vlasti u provedbi zacrtanih programa i projekata. Izabrana upraviteljica Zaklade Silvija Zagorec se zahvalila […]

  today28/10/2021 43

  0%