play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U modernizaciju prometnice u Donjem Ladanju Općina ulaže preko 600 tisuća kuna

Nakon što je sredinom godine sanirana i asfaltirana prometnica u naselju Čalinec, Općina Maruševec krenula je prošlog mjeseca sa modernizacijom prometnice u Ulici Gustava Krkleca u Donjem Ladanju. Radi se o projektu koji uključuje uklanjanje postojeće dotrajale asfaltne konstrukcije te iskope tla uz planiranje, profiliranje i mehaničku stabilizaciju, izradu bankina, zelenih površina, postavu rubnjaka te ugradnju asfalta.

Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovor o izvođenju radova u vrijednosti 623 tisuće kuna sklopljen je s Niskogradnjom Veselnik. Općina Maruševec osigurala je sufinanciranje od 100 tisuća kuna sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH, dok je preostali iznos financiran iz općinskog proračuna.

Radove je svakodnevno obilazio načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, koja je u proteklih godinu dana riješila nesređene imovinske odnose i pripremila projekt da bi se ove godine navedena prometnica mogla modernizirati i prijaviti za sufinanciranje na natječaj Ministarstva.

-Riječ je o vrijednoj i važnoj investiciji, naročito sa aspekta ovdašnjih stanara jer modernizacijom cesta koje do prije nekoliko mjeseci katastarski nisu ni postojale uređujemo naselje i dižemo ga na novi prometni nivo, istaknuo je prilikom obilaska radova načelnik Mario Klapša, dodavši kako će prometnica koristiti svim građanima, ponajviše stanovnicima četiriju zgrada i kućanstava u neposrednoj blizini.

Radovi na asfaltiranju prometnice površine 1.800 m2 završeni su ovog tjedna, a u narednim danima slijedi uređenje bankina. Općina Maruševec zahvaljuje stanovnicima na susretljivosti i razumijevanju prilikom izvođenja spomenutih radova.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Izveden “Srakarski Kerempuh” na pozornici parka Velika graba u Sračincu

    Jučer je na pozornici na otvorenom, u parku Velika graba u Sračincu, izvedena predstava "Srakarski Kerempuh". Glavnu ulogu Petrice Kerempuha igrao je Luka Vinter, iza kojeg je bogato iskustvo izvođenja ovog djela Miroslava Krleže na uprizorenju Seljačke bune u Donjoj Stubici. Predstava je bila odlično posjećena, perfektno izvedena, za što je glumcima zahvalio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec. Proslava Dana Miholja nastavlja se danas, Dječjim danom u parku Velika […]

  today27/09/2023

  0%