play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Maruševcu prikupljene 43 doze krvi

U prostorijama Općine Maruševec jučer je provedena druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec i Općine Maruševec.

 

Volju i želju za pomaganjem drugima, građani su u Maruševcu pokazali od jutarnjih sati. Akciji je pristupio 51 darivatelj, prikupljene su 43 doze dragocjene tekućine, dok je osam darivatelja odbijeno.

 

Po prvi puta krv je darivao Romario Surko iz Cerja Nebojse, kojem organizatori čestitaju i žele dobrodošlicu u veliku obitelj darivatelja koji svojim hvalevrijednim i humanim činom pomažu u spašavanju ljudskih života.

 

U akciju su se ponovo uključili načelnik Mario Klapša i djelatnici Općine Maruševec.

„-Zadovoljni smo odazivom građana, imajući u vidu da je akcija organizirana u jutarnjim satima i u jeku godišnjih odmora kada određeni broj građana izbiva i nije u mogućnosti prisustvovati akciji što zbog privatnih, što zbog poslovnih obaveza. Veseli nas što se svakoj akciji odazivaju postojeći ali i novi darivatelji što iznova pokazuje veliko srce naše općine i naše zajednice“, rekao je tom prilikom načelnik Mario Klapša i uputio zahvalu djelatnicima Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin na profesionalnosti i ekspeditivnosti.

 

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec ističu kako građani s područja Općine Maruševec u najvećem broju daruju krv i pozivaju građane sa šireg ivanečkog područja da se pridruže budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje.

Iduća akcija darivanja krvi će se održati 16. kolovoza od 8 i 30 do 10 sati i 30 minuta u Bolnici u Klenovniku, a potom i u Tvornici obuće Ivančica u Ivancu od 12 do 14 sati.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Ministrica Brnjac dodijelila rekordne potpore turističkim zajednicama s područja županije

  Varaždinska županija ostvarila je nove rekorde u turizmu: u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je čak 25 posto više noćenja u odnosu isto razdoblje lani, a nastavi li se takav trend, do kraja godine će prvi put u povijesti biti premašena brojka od 250.000 noćenja. Tome će zasigurno pomoći i rekordne potpore od ukupno 520.000 eura za 29 projekata turističkih zajednica s područja županije, a koje je putem natječaja […]

  today24/07/2023 21

  0%