play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Maruševcu prikupljene 43 doze krvi

U prostorijama Općine Maruševec jučer je provedena druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec i Općine Maruševec.

 

Volju i želju za pomaganjem drugima, građani su u Maruševcu pokazali od jutarnjih sati. Akciji je pristupio 51 darivatelj, prikupljene su 43 doze dragocjene tekućine, dok je osam darivatelja odbijeno.

 

Po prvi puta krv je darivao Romario Surko iz Cerja Nebojse, kojem organizatori čestitaju i žele dobrodošlicu u veliku obitelj darivatelja koji svojim hvalevrijednim i humanim činom pomažu u spašavanju ljudskih života.

 

U akciju su se ponovo uključili načelnik Mario Klapša i djelatnici Općine Maruševec.

„-Zadovoljni smo odazivom građana, imajući u vidu da je akcija organizirana u jutarnjim satima i u jeku godišnjih odmora kada određeni broj građana izbiva i nije u mogućnosti prisustvovati akciji što zbog privatnih, što zbog poslovnih obaveza. Veseli nas što se svakoj akciji odazivaju postojeći ali i novi darivatelji što iznova pokazuje veliko srce naše općine i naše zajednice“, rekao je tom prilikom načelnik Mario Klapša i uputio zahvalu djelatnicima Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin na profesionalnosti i ekspeditivnosti.

 

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec ističu kako građani s područja Općine Maruševec u najvećem broju daruju krv i pozivaju građane sa šireg ivanečkog područja da se pridruže budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje.

Iduća akcija darivanja krvi će se održati 16. kolovoza od 8 i 30 do 10 sati i 30 minuta u Bolnici u Klenovniku, a potom i u Tvornici obuće Ivančica u Ivancu od 12 do 14 sati.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Novom Marofu isplaćene naknade za 18 novorođenih beba

  Grad Novi Marof i u ovoj godini nastavlja s isplatom naknada za novorođenčad. U prosincu 2021. i u siječnju 2022. godine ukupno je rođeno 18 beba za koje je Grad iz svog proračuna izdvojio 32.000 kuna. Da Grad Novi Marof brine o svojim stanovnicima od najmanjih nogu potvrdio je i gradonačelnik Siniša Jenkač naglasivši kako će ove naknade i dalje isplaćivati. „Naravno da ovim naknadama želimo potaknuti rađanje što više […]

  today09/02/2022 13