play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Maruševcu održano primanje nagrađenih učenika

Načelnik Mario Klapša jučer je u sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec primio u dvorani Općine Maruševec učenike i mentore Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec koji su osvojili prva tri mjesta na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Primanju nagrađenih učenika bili su i roditelji, ravnatelj škole Tomislav Vincek te predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem.

Zahvalnice Općine Maruševec primili su muška badminton ekipa koja je nastupila na državnom Natjecanju i osvojila 4. mjesto, pod vodstvom mentora Slavena Štefanca ekipu su činili David Bosilj, Tomislav Kelemen, Antonio Žlibar i David Korpar, ženska badminton ekipa nastupila je na županijskom Natjecanju i osvojila 2. mjesto, pod vodstvom mentora Slavena Štefanca ekipu su činili Vita Patrčević, Iva Kelemen, Lea Tekić i Dunja Uranić. Šahovska ekipa nastupila je na državnom natjecanju i osvojila 6. mjesto, pod vodstvom mentora Mihaela Vurušića ekipu su činili Jelena Inkret, Tara Rušec, Emina Cerjan, Petra Cerjan i Tea Martinčević. Tamara Peharda nastupila je županijskom Natjecanju iz tehničke kulture i osvojila 2. mjesto, pod vodstvom mentorice Ivane Biškup, Dino Kelemen je nastupio na županijskom Natjecanju iz povijesti i osvojio 1. mjesto pod vodstvom mentorice Mirjane Trstenjak-Stanisavljević, Martin Hainž je sudjelovao na Natjecanju LiDraNo pod vodstvom mentorice Ljerke Brezovec. Nikola Mikulek nastupio je na županijskom Natjecanju iz njemačkog jezika i osvojio 1. mjesto pod vodstvom mentorice Jasenke Vidić, Lea Tekić je nastupila na županijskom Natjecanju iz hrvatskog jezika i osvojila 2. mjesto pod vodstvom mentorice Sandre Šincek, dok je Lucija Martinčević-Smodek nastupila na županijskom Natjecanju i osvojila 2. mjesto pod vodstvom mentora Anice Fatiga i Dinka Žage, te se plasirala na državno Natjecanje. Na prošlogodišnjem natjecanju Willkommen nastupilo je 7 učenika 1. mjesto osvojili Dorian Halamek, Renato Hum, Borna Možanić i Maja Hanžek, 2. mjesto Jelena Štrlek i Fran Kumrić, a 3. Lorena Sekačić, pod vodstvom mentorica Marije Grah, Petre Skozit i Sandre Štrlek, a koordinatorica Natjecanja bila je Jasenka Vidić.

Prilikom uručivanja Zahvalnica učenicima, načelnik Klapša je učenicima, njihovim mentorima i roditeljima zahvalio i čestitao na uloženom trudu i zalaganju u dosta ograničenim i zahtjevnim uvjetima obrazovanja u protekle dvije godine. -Ova puna dvorana nagrađenih učenika pokazuje vrlo značajan potencijal znanja, što treba nadograđivati nastavkom školovanja. Općina Maruševec će i dalje poticati nadarene učenike, jer želimo biti prepoznati kao Općina znanja, a ovako velik broj nagrađenih učenika najbolje je jamstvo da to i postane, naglasio je načelnik Mario Klapša te dodao da će kao nagradu za postignute rezultate, za sve nagrađene učenike i njihove mentore Općina Maruševec u suradnji s Osnovom školom Gustav Krklec Maruševec organizirati jednodnevni izlet po njihovoj želji.

Predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem tom je prilikom istaknuo kako svi zajedno možemo biti ponosni na učenike koji ostvaruju rezultate na svim razinama. -Uspjeh i dobri rezultati učenika pokazuju da mentori s njima dobro rade, ali su i dokaz da se učenici maksimalno trude upiti što više znanja, a to onda daje pravi smisao ulaganja u obrazovanje, čega u Općini Maruševec ne nedostaje, kazao je Šprem.

Ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek zahvalio je nastavnicima škole na predanom radu u proteklim godinama. Pohvalio je dobru suradnju škole i Općine što je rezultiralo vrijednim ulaganjima u proteklim godinama; opremljena je školska kuhinja u Područnoj školi u Druškovcu i su asfaltirani prilazi školi, dok je ovog mjeseca završena investicija postavljanja žaluzina na matičnoj školi u Maruševcu.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nova akcija sadnje kritično ugrožene biljke kebrač u Varaždinskoj županiji

  Nova akcija sadnje biljke kebrač, kritično ugrožene vrste u Hrvatskoj i Europi, održana je ovoga mjeseca na nekoliko lokacija uz rijeku Dravu u Varaždinskoj županiji.  Akciju pokušaja vraćanja gotovo izumrle vrste, koja je na području Europe rasla od ledenog doba, organizirala je Javna ustanova Priroda Varaždinske županije, a pridružili su im se partneri iz projekta „Drava Life“, stručnjaci iz Austrije i Mađarske. Kebrač (Myricaria germanica) je grmolika biljka koja je […]

  today30/11/2023 5

  0%