play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Lepoglavi održana pobožnost križnoga puta

Na Cvjetnu nedjelju u Lepoglavi je održana tradicionalna pobožnost križnog puta nadahnutog zatočeništvom blaženog Alojzija Stepinca. Krenuvši od župne crkve, brojni su okupljeni vjernici predvođeni varaždinskim biskupom mons. Božom Radošem i biskupom u miru mons. Josipom Mrzljakom, prošli 14 postaja križnog puta koje opisuju mučeništvo blaženog Alojzija Stepinca. Križni je put završio molitvom kod kapele na Ivan brdu iznad Lepoglave.

– Niti jedan mučenik nema neprijatelja. Naprotiv, njegova jedina želja je da svi budu prijatelji božji. Mučeništvo nije ljudsko djelo, nije čin ljudske hrabrosti nego je božji dar. Na ovoj pobožnosti htjeli smo da Gospodin očisti naš život, da sve što je u nama bude božje djelo, da nas Gospodin oslobodi svake mržnje, da pristupamo svakom čovjeku kao prijatelju, kao djetetu božjem i da ga tako razumijemo i doživimo., poručio je na kraju križnog puta mons. Bože Radoš okupljenim vjernicima.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ivanečki klub kolekcionara održao Skupštinu

  U prostoru Etno sela Grešna pilnica u Klenovniku, Ivanečki klub kolekcionara održao je svoju redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu, kojoj je od 25 članova nazočilo njih 18-ero, a kao gošća Ana Škriljevečki iz Muzeja planinarstva Ivanec.   Pred sam njezin početak Darko Foder pročitao je svoju pjesmu „Kolekcionar“, da bi po izboru zapisničara i dva ovjeritelja bio nastavljen službeni dio Skupštine.   Izvješće o radu u protekloj godini podnio je tajnik […]

  today27/03/2023 4

  0%