play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Lepoglavi održana pobožnost križnoga puta

Na Cvjetnu nedjelju u Lepoglavi je održana tradicionalna pobožnost križnog puta nadahnutog zatočeništvom blaženog Alojzija Stepinca. Krenuvši od župne crkve, brojni su okupljeni vjernici predvođeni varaždinskim biskupom mons. Božom Radošem i biskupom u miru mons. Josipom Mrzljakom, prošli 14 postaja križnog puta koje opisuju mučeništvo blaženog Alojzija Stepinca. Križni je put završio molitvom kod kapele na Ivan brdu iznad Lepoglave.

– Niti jedan mučenik nema neprijatelja. Naprotiv, njegova jedina želja je da svi budu prijatelji božji. Mučeništvo nije ljudsko djelo, nije čin ljudske hrabrosti nego je božji dar. Na ovoj pobožnosti htjeli smo da Gospodin očisti naš život, da sve što je u nama bude božje djelo, da nas Gospodin oslobodi svake mržnje, da pristupamo svakom čovjeku kao prijatelju, kao djetetu božjem i da ga tako razumijemo i doživimo., poručio je na kraju križnog puta mons. Bože Radoš okupljenim vjernicima.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 3

  0%