play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Kulturnom centru u Cesticu predstavljen novi EU projekt

Općina Cestica nositelj je zajedničkog europskog projekta pod nazivom “BEYOND” – CERV Network of towns project (Rural Komunicirati pushing BEYOND COVID-19), a koji se provodi u suradnji s partnerima iz još četiri države. Uz Općinu Cesticu u projektu sudjeluju i partneri iz Slovenije, Mađarske, Italije i Njemačke.

Vrijednost projekta iznosi 148 tisuća eura, a provodit će se u naredne dvije godine.

Predstavljanje projekta održano je u dvorani Kulturnog centra u Cestici, u srijedu 29. ožujka 2023. godine, s početkom u 17 sati, a na početku predstavljanja sve sudionike pozdravio je načelnik Mirko Korotaj. Cilj samog projekta je umrežavanje gradova i općina i upoznavanje s mjerama koje su se provodile u vrijeme korone te na temeljima tih iskustava kroz međusobnu suradnju reagirati na eventualne krizne situacije koje mogu nastati, a kako bi se što kvalitetnije i reagiralo i zaštitilo stanovništvo, rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Sam projekt potom je predstavio Patrick Galevski, a nakon toga redom su se predstavili i ostali sudionici u projektu. Općine Cavriago i Usseaux iz Italije, Heiningen iz Njemačke i Ormož iz susjedne Slovenije, a u projektu sudjeluje i Zavod Sopotniki, zavod za međugeneracijsku solidarnost iz Sežane (Slovenija) i Sasd es tersege terulet- es humanfejlesztesi nonprofit korlatolt felelossegu tarsasag iz Mađarske.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Krunoslav Lukačić izabran za predsjednika HNS-a Varaždinske županije

  U kongresnoj dvorani Gradske sportske dvorane u Varaždinu jučer je održana je Izborna sjednica Skupštine Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Varaždinske županije, na kojoj je izabrano novo vodstvo stranke. Od kraja 2020. godine, vršitelj dužnosti predsjednika stranke je bio Marijan Škvarić, gradonačelnik grada Lepoglave. Za novog predsjednika izabran je Krunoslav Lukačić, kandidat HNS-a za župana na prošlim lokalnim izborima i posebni savjetnik ministrice poljoprivrede. U tri mandata obnašao je […]

  today13/04/2022 27

  0%