play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Kulturnom centru u Cesticu predstavljen novi EU projekt

Općina Cestica nositelj je zajedničkog europskog projekta pod nazivom “BEYOND” – CERV Network of towns project (Rural Komunicirati pushing BEYOND COVID-19), a koji se provodi u suradnji s partnerima iz još četiri države. Uz Općinu Cesticu u projektu sudjeluju i partneri iz Slovenije, Mađarske, Italije i Njemačke.

Vrijednost projekta iznosi 148 tisuća eura, a provodit će se u naredne dvije godine.

Predstavljanje projekta održano je u dvorani Kulturnog centra u Cestici, u srijedu 29. ožujka 2023. godine, s početkom u 17 sati, a na početku predstavljanja sve sudionike pozdravio je načelnik Mirko Korotaj. Cilj samog projekta je umrežavanje gradova i općina i upoznavanje s mjerama koje su se provodile u vrijeme korone te na temeljima tih iskustava kroz međusobnu suradnju reagirati na eventualne krizne situacije koje mogu nastati, a kako bi se što kvalitetnije i reagiralo i zaštitilo stanovništvo, rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Sam projekt potom je predstavio Patrick Galevski, a nakon toga redom su se predstavili i ostali sudionici u projektu. Općine Cavriago i Usseaux iz Italije, Heiningen iz Njemačke i Ormož iz susjedne Slovenije, a u projektu sudjeluje i Zavod Sopotniki, zavod za međugeneracijsku solidarnost iz Sežane (Slovenija) i Sasd es tersege terulet- es humanfejlesztesi nonprofit korlatolt felelossegu tarsasag iz Mađarske.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Završena Čarolija Božića Srednje škole Novi Marof

  Svečanom podjelom priznanja i nagrada u srijedu, 22. prosinca, u Srednjoj školi Novi Marof završeno je natjecanje učeničkih zadruga pod nazivom „Čarolija Božića – zajedno smo online!”. Riječ je o natjecanju koje učeničkim zadrugama kroz izradu predmeta božićne tematike omogućava simboličko izražavanje, estetiku, uređenje i predstavljanje natjecateljskog proizvoda. U natjecanju je sudjelovalo ukupno 18 učeničkih zadruga iz Varaždinske županije koje su izradile vlastite predmete božićne tematike od ekološki prihvatljivih materijala […]

  today24/12/2021 105

  0%