play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Kulturnom centru u Cesticu predstavljen novi EU projekt

Općina Cestica nositelj je zajedničkog europskog projekta pod nazivom “BEYOND” – CERV Network of towns project (Rural Komunicirati pushing BEYOND COVID-19), a koji se provodi u suradnji s partnerima iz još četiri države. Uz Općinu Cesticu u projektu sudjeluju i partneri iz Slovenije, Mađarske, Italije i Njemačke.

Vrijednost projekta iznosi 148 tisuća eura, a provodit će se u naredne dvije godine.

Predstavljanje projekta održano je u dvorani Kulturnog centra u Cestici, u srijedu 29. ožujka 2023. godine, s početkom u 17 sati, a na početku predstavljanja sve sudionike pozdravio je načelnik Mirko Korotaj. Cilj samog projekta je umrežavanje gradova i općina i upoznavanje s mjerama koje su se provodile u vrijeme korone te na temeljima tih iskustava kroz međusobnu suradnju reagirati na eventualne krizne situacije koje mogu nastati, a kako bi se što kvalitetnije i reagiralo i zaštitilo stanovništvo, rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Sam projekt potom je predstavio Patrick Galevski, a nakon toga redom su se predstavili i ostali sudionici u projektu. Općine Cavriago i Usseaux iz Italije, Heiningen iz Njemačke i Ormož iz susjedne Slovenije, a u projektu sudjeluje i Zavod Sopotniki, zavod za međugeneracijsku solidarnost iz Sežane (Slovenija) i Sasd es tersege terulet- es humanfejlesztesi nonprofit korlatolt felelossegu tarsasag iz Mađarske.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Građani Varaždinskih Toplica i ove su se godine okupili na tradicionalnoj molitvi i druženju kod pila sv. Fabijana i Sebastijana

  Brojni građani Varaždinskih Toplica okupili su se u nedjelju kod zavjetnog pila svetog Fabijana i Sebastijana na molitvi i službi riječi koju je predvodio velečasni Stjepan Mostečak, župnik i dekan Varaždinskotopličkog dekanata. Riječ je o tradicionalnom godišnjem okupljanju povodom spomendana sv. Fabijana i Sebastijana, dvojice mučenika iz prvih stoljeća kršćanstva. Molitva i služba riječi završili su pjevanjem božićnih pjesama, nakon čega je uslijedilo prigodno druženje okupljenih građana uz topli čaj, […]

  today23/01/2023 33

  0%