play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U Gredi traju radovi na uređenju oborinske odvodnje

Na području Općine Maruševec, u naselju Greda ovog su tjedna krenuli radovi na uređenju oborinske odvodnje. Vrijednost investicije iznosi 276 tisuća kuna, što će se u potpunosti financirati iz općinskog proračuna.

Radove su obišli načelnik Damir Šprem i zamjenik Mario Klapša.

 

„- Dugi niz godina odvodnja u naselju Greda bila je problematična zbog neprimjerenih sanacija u prošlosti. Nakon što smo u proteklom vremenu uredili kritična lokacije, krenuli su radovi u Gredi u sklopu kojih će se urediti i proširiti prometnica, a postavit će se cjevovod za prihvat oborinske odvodnje sa slivnicima i rubnjacima, u duljini od oko 230 metara. Na taj način unapređujemo protočnost i povećavamo sigurnost prometa i rješavamo dugogodišnji problem odvodnje“, istaknuo je načelnik Damir Šprem.

Nakon zahvata na kritičnim lokacijama na sustavu odvodnje u naseljima Selnik, Čalinec, Maruševec, Kapelec i Biljevec, radovi se nastavljaju u naselju Greda.  „-U posljednje dvije godine, Općina Maruševec uložila je gotovo 4 milijuna kuna vlastitih proračunskih sredstava u rješavanje problema odvodnje, a tom prilikom uređene su i proširene prometnice i parkirališta. Nakon Grede, Općina Maruševec planira urediti odvodnju u naseljima Čalinec i Donje Ladanje“, kazao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Ovogodišnja Conpasta – Internacionalni kongres slastičarstva i gastronomije u znaku jela iz Australije, Japana, Austrije, Slovenije i Hrvatske

    Varaždinska županija i ove je godine domaćin te pokrovitelj  internacionalnog kongresa tjesteničarstva i gastronomije Conpasta koji se po šesnaesti puta održava u Hotelu Turist u Varaždinu, a okuplja proizvođače tjestenine, slastičare te članove mnogih udruga s područja Varaždinske županije, ali i šire. Tema ovogodišnjeg kongresa je  „Tjestenina srce gastronomije“. Tako su mnogi posjetitelji imali prilike degustirati različite vrste tjestenina, šurlice, rezance, požirake, fuže, taškrle, pljukance kao i kolače izrađene po […]

    today04/11/2025 7

    0%