play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Gospodarskoj školi Varaždin čak dva jubileja: 30 godina osnivanja škole i 50 godina obrazovanja u području ugostiteljstva

Slavljenički duh vladao je danas u Gospodarskoj školi Varaždin. Naime, škola je obilježila dvije posebno važne obljetnice – 30. godišnjicu osnivanja škole i 50. godišnjicu obrazovanja u području ugostiteljstva.

Ravnateljica Gospodarske škole mr. sc. Jasminka Kelemen zahvalila je i svojim prethodnicima, Katici Kalogjera-Novak i Željku Posavcu na njihovom radu te je istaknula važnost ovih obljetnica.

– Danas obilježavamo dva velika i važna jubileja, a tim povodom će našom dvoranom danas prošetati mnoštvo ljudi. Mi smo škola koja upisuje učenike u sektoru ugostiteljstva i turizma, stoga je izuzetno važno za nas, uz 30. godišnjicu osnivanja škole, obilježiti i 50 godina obrazovanja u području ugostiteljstva. Naša škola broji 750 učenika, zaposleno je 96 nastavnika, odnosno ukupno 123 djelatnika. Imamo 10 smjerova, a u najavi je da bismo od sljedeće školske godine upisivali i jezičnu gimnaziju, što je velika čast i odgovornost za našu školu. Drago mi je da je prepoznata kvaliteta rada naših nastavnika i da ćemo imati prilike upisati učenike u ovaj smjer. Kvaliteti svjedoče i brojna priznanja i nagrade koje stižu u našu školu, a upravo idući tjedan nas čeka Državno natjecanje iz strukovnog obrazovanja „WorldSkills“ te pozivam sve da navijaju za naše učenike – rekla je ravnateljica Kelemen.

 

Čestitke je uputio i župan Anđelko Stričak.

– Danas obilježavamo 30. godišnjicu Gospodarske škole i svim nastavnicima, učenicima i djelatnicima čestitam na tom lijepom jubileju. Iako govorimo tek o 30 godina Gospodarske škole, važno je naglasiti da je već u 19. stoljeću u Varaždinu postojala škola koja se bavila obrazovanjem kadrova iz područja gospodarstva. Interes za ovu školu je oduvijek velik jer obrazuje kadrove iz ekonomije, trgovine, poslovne administracije, ugostiteljstva i turizma. Na području županije imamo oko 3.500 obrta, od čega ih je najviše upravo iz uslužnih djelatnosti i intelektualnih usluga i to 47,7 %. Dakle, naši obrtnici pola svojih djelatnosti imaju vezano uz obrazovne programe Gospodarske škole – istaknuo je župan Stričak.

 

Koliko je strukovno obrazovanje bitno, naglasio je ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

– Strukovno obrazovanje postaje sve bitnije, ono stvara preduvjete za dobar život jer učenici koji izlaze iz strukovnih škola su oni koji grade i stvaraju. To su zanimanja koja su svima nama potrebna u životu, a koje ponekad možda ne vidimo dovoljno. Škole kao što je ova su mjesta iz kojih izlaze mladi ljudi s iznimno važnim i potrebnim znanjima i vještinama. Oni su ti koji nastavljaju u budućnosti ta znanja primjenjivati i činiti naše živote boljima. Ovo vrijeme nam pokazuje koliko su ti kadrovi traženi i važni u cijelom svijetu, a svi znamo da su naši učenici cijenjeni radnici bilo gdje u svijetu, a to nam pokazuje da dobro radimo – rekao je ravnatelj Živčić.

Svečanom obilježavanju prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Osim proslave jubilarnih godišnjica, Gospodarska škola bila je domaćin 26. županijske smotre učeničkih zadruga i 8. Sajma vježbeničkih tvrtki.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Župan Stričak u Općini Cestica s načelnikom Korotajem o zajedničkim projektima na području Općine

  U sklopu posjeta Općini Cestica, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak se u sjedištu općine susreo s načelnikom općine Mirkom Korotajem i njegovim suradnicima, predsjednikom Općinskog vijeća Darkom Majhenom, ujedno i županijskim pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove, te djelatnicima Jedinstvenog Upravnog odjela. Sastanku su nazočili i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački, njegov pomoćnik ,ujedno i županijski vijećnik Krunoslav Lukačić, općinska vijećnica Sandra Županić, Tomislav Sokolić, zamjenik pročelnika Upravnog odjela […]

  today29/05/2024 1

  0%