play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Dubrovniku održan Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

U Dubrovniku se po 21. puta održava Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva na kojem posjetitelji uz veliku ponudu domaćih proizvoda, mogu sudjelovati u radu stručnih radionica, te gastro showu kuhara iz Italije, Turske, Hrvatske i drugih zemalja.

Sajam se održava u organizaciji tvrtke Mediteranski sajam Dubrovnik j.d.o.o. te u suorganizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, Hrvatske obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije Dunea, a na njemu se i ove godine predstavlja Varaždinska županija putem svojih vrijednih OPG-ova i proizvođača. Tako svoje proizvode predstavljaju OPG Jakopović, OPG Andreja Petrović, Domed – obrt za pčelarstvo, OPG Kolenko, Agro altera d.o.o., Mygros, OPG Oreški, te Turistička zajednica Varaždinske županije.

Župan Anđelko Stričak je tom prilikom posebno naznačio kvalitetu proizvoda proizvođača iz Varaždinske županije te je istaknuo zadovoljstvo što se Varaždinska županija i ove godine predstavlja na ovome sajmu.

“Tijekom Domovinskog rata sjever i jug, Varaždin i Dubrovnik “povezivali” su naši branitelji, pripadnici 5. bojne 1. A brigade „TIGROVI“, te specijalne jedinice policije “Rode“. Danas nas povezuju naši vrijedni obrtnici i poduzetnici. Ovakvi sajmovi su i prilika da prezentiramo čime to raspolaže Varaždinska županija, koje su joj značajke te zbog čega ju obići.  Nakon izgradnje Pelješkog mosta koji je spojio sjever i jug Hrvatske, pa samim time i Dubrovačko-neretvansku i Varaždinsku županiju koristim priliku da Vas pozovem; da se popnete na najvišu planinu na sjeveru Hrvatske Ivanščicu, da se uvjerite zašto rijeku Dravu zovu hrvatska Amazona, da posjetite najljepši hrvatski dvorac Trakošćan, da prošećete baroknim Varaždinom i uživate u Špancirfestu, obiđete Međunarodni festival čipke u Lepoglavi, Dane ludbreške Svete Nedjelje, Zeljarijadu.” – rekao je župan Stričak.

Otvorenju su nazočili te sve prisutne pozdravili; voditelj Mediteranskog sajma Vedran Kraljević, predsjednica HGK Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Trojić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za turizam i poljoprivredu Dragan Kovačević, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo te izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Zdravko Tušek, a sajam su obišli i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Darko Majhen te Mario Sambolec, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%