play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Dubrovniku održan Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

U Dubrovniku se po 21. puta održava Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva na kojem posjetitelji uz veliku ponudu domaćih proizvoda, mogu sudjelovati u radu stručnih radionica, te gastro showu kuhara iz Italije, Turske, Hrvatske i drugih zemalja.

Sajam se održava u organizaciji tvrtke Mediteranski sajam Dubrovnik j.d.o.o. te u suorganizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, Hrvatske obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije Dunea, a na njemu se i ove godine predstavlja Varaždinska županija putem svojih vrijednih OPG-ova i proizvođača. Tako svoje proizvode predstavljaju OPG Jakopović, OPG Andreja Petrović, Domed – obrt za pčelarstvo, OPG Kolenko, Agro altera d.o.o., Mygros, OPG Oreški, te Turistička zajednica Varaždinske županije.

Župan Anđelko Stričak je tom prilikom posebno naznačio kvalitetu proizvoda proizvođača iz Varaždinske županije te je istaknuo zadovoljstvo što se Varaždinska županija i ove godine predstavlja na ovome sajmu.

“Tijekom Domovinskog rata sjever i jug, Varaždin i Dubrovnik “povezivali” su naši branitelji, pripadnici 5. bojne 1. A brigade „TIGROVI“, te specijalne jedinice policije “Rode“. Danas nas povezuju naši vrijedni obrtnici i poduzetnici. Ovakvi sajmovi su i prilika da prezentiramo čime to raspolaže Varaždinska županija, koje su joj značajke te zbog čega ju obići.  Nakon izgradnje Pelješkog mosta koji je spojio sjever i jug Hrvatske, pa samim time i Dubrovačko-neretvansku i Varaždinsku županiju koristim priliku da Vas pozovem; da se popnete na najvišu planinu na sjeveru Hrvatske Ivanščicu, da se uvjerite zašto rijeku Dravu zovu hrvatska Amazona, da posjetite najljepši hrvatski dvorac Trakošćan, da prošećete baroknim Varaždinom i uživate u Špancirfestu, obiđete Međunarodni festival čipke u Lepoglavi, Dane ludbreške Svete Nedjelje, Zeljarijadu.” – rekao je župan Stričak.

Otvorenju su nazočili te sve prisutne pozdravili; voditelj Mediteranskog sajma Vedran Kraljević, predsjednica HGK Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Trojić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za turizam i poljoprivredu Dragan Kovačević, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo te izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Zdravko Tušek, a sajam su obišli i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Darko Majhen te Mario Sambolec, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Osigurano je gotovo 27 tisuća eura za Društveni dom u Makojišću Gornjem

  Grad Novi Marof uspješno se prijavio na natječaj "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" te je Gradu kao nositelju projekta odobren maksimalan iznos potpore. Za uređenje društvenog doma u Makojišću Gornjem ukupno se Novom Marofu isplaćuje 26,659,57 eura, što iznosi više od 200 tisuća kuna. „Bilo da se radi o nacionalnim sredstvima ili o europskim […]

  today05/06/2023 6

  0%