play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Dječjem vrtiću Škrinjica u Vidovcu obilježen je Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda

U Dječjem vrtiću Škrinjica u Vidovcu obilježen je Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda. Općina Vidovec ima dva zaštićena proizvoda: Varaždinsko zelje i Vidovečki gibanik. U posebnom programu vrtićka djeca su na prigodan način upoznala zaštićene autohtone vidovečke proizvode. U vrtiću im je pripremljena sarma, a zelje za sarmu je donirala Marija Cafuk iz Poljoprivrednog gospodarstva Cafuk, dok su žene iz Udruge žena Općine Vidovec pripremile Vidovečki gibanik. Ravnateljica Dječjeg vrtića Škrinjca Vida Risek rekla da je osim ručka za polaznike vrtića i to starije skupine organizirana radionica te su djeca upoznata s autohtonim vidovečkim proizvodima. Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić napomenuo je kako prvi put u Općini Vidovec obilježavaju Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda, a sve u cilju da se djeca upoznaju s autohtonim proizvodima koji su zaštićeni kako bi od malih nogu prepoznali vrijednosti ruralnog kraja i ruralne gastronomije.

Na kraju podsjetimo kako je Vidovečki gibanik zaštićen jamstvenim žigom od 2014. godine, dok je Varaždinsko zelje hrvatski autohtoni proizvod registriran i zaštićen na zajedničkom tržištu EU, gdje je dobio oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla u listopadu 2017. godine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 7