play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Dječjem vrtiću Škrinjica u Vidovcu obilježen je Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda

U Dječjem vrtiću Škrinjica u Vidovcu obilježen je Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda. Općina Vidovec ima dva zaštićena proizvoda: Varaždinsko zelje i Vidovečki gibanik. U posebnom programu vrtićka djeca su na prigodan način upoznala zaštićene autohtone vidovečke proizvode. U vrtiću im je pripremljena sarma, a zelje za sarmu je donirala Marija Cafuk iz Poljoprivrednog gospodarstva Cafuk, dok su žene iz Udruge žena Općine Vidovec pripremile Vidovečki gibanik. Ravnateljica Dječjeg vrtića Škrinjca Vida Risek rekla da je osim ručka za polaznike vrtića i to starije skupine organizirana radionica te su djeca upoznata s autohtonim vidovečkim proizvodima. Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić napomenuo je kako prvi put u Općini Vidovec obilježavaju Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda, a sve u cilju da se djeca upoznaju s autohtonim proizvodima koji su zaštićeni kako bi od malih nogu prepoznali vrijednosti ruralnog kraja i ruralne gastronomije.

Na kraju podsjetimo kako je Vidovečki gibanik zaštićen jamstvenim žigom od 2014. godine, dok je Varaždinsko zelje hrvatski autohtoni proizvod registriran i zaštićen na zajedničkom tržištu EU, gdje je dobio oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla u listopadu 2017. godine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Javni poziv za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja građevine edukacijsko-sportskog centra „Beli Kipi“

  Grad Varaždin u suradnji s Razvojnom Agencijom Sjever – DAN i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, u okviru EU projekta „LIFEBAUHAUSINGEurope“ provodi proces revitalizacije prostora Beli Kipi na obali rijeke Drave te je objavio Javni poziv za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja građevina edukacijsko-sportskog centra „Beli kipi“. Pravo sudjelovanja imaju sve stručne fizičke ili pravne osobe bez obzira na mjesto sjedišta/prebivališta. Uvjet je da je najmanje jedan od autora pojedinog natječajnog […]

  today24/07/2024 2

  0%