play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Dječjem vrtiću Škrinjica u Vidovcu obilježen je Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda

U Dječjem vrtiću Škrinjica u Vidovcu obilježen je Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda. Općina Vidovec ima dva zaštićena proizvoda: Varaždinsko zelje i Vidovečki gibanik. U posebnom programu vrtićka djeca su na prigodan način upoznala zaštićene autohtone vidovečke proizvode. U vrtiću im je pripremljena sarma, a zelje za sarmu je donirala Marija Cafuk iz Poljoprivrednog gospodarstva Cafuk, dok su žene iz Udruge žena Općine Vidovec pripremile Vidovečki gibanik. Ravnateljica Dječjeg vrtića Škrinjca Vida Risek rekla da je osim ručka za polaznike vrtića i to starije skupine organizirana radionica te su djeca upoznata s autohtonim vidovečkim proizvodima. Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić napomenuo je kako prvi put u Općini Vidovec obilježavaju Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda, a sve u cilju da se djeca upoznaju s autohtonim proizvodima koji su zaštićeni kako bi od malih nogu prepoznali vrijednosti ruralnog kraja i ruralne gastronomije.

Na kraju podsjetimo kako je Vidovečki gibanik zaštićen jamstvenim žigom od 2014. godine, dok je Varaždinsko zelje hrvatski autohtoni proizvod registriran i zaštićen na zajedničkom tržištu EU, gdje je dobio oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla u listopadu 2017. godine.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Objavljene kandidacijske zbirne liste za prijevremene izbore u Varaždinu, počinje izborna promidžba

  Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina sastavilo je i objavilo zbirnu listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Devet je kandidacijskih lista i to: Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem Ivanom Čehokom, HDZ i HSU s nositeljem Damirom Habijanom, zatim HNS, HSLS, Laburisti i HSS Braće Radić s nositeljem Igorom Klopotanom, Hrvatski suverenisti s nositeljem Dominikom Klemenčićem, MOST s nositeljem Krunoslavom Vorihom, Reformisti i Umirovljenici s nositeljem […]

  today31/03/2023 7

  0%