play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U Dječjem vrtiću Škrinjica obilježen Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda

Kako bi se istaknula važnost očuvanja domaće gastronomske i poljoprivredne tradicije, u Dječjem vrtiću Škrinjica u Vidovcu obilježen je Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda. U obilježavanju su sudjelovali Županijski savez poljoprivrednih udruga, čija je predsjednica Marija Cafuk osigurala domaće namirnice za pripremu jela za djecu, kao i članice Udruge žena Općine Vidovec, koje su pripremile tradicionalni Vidovečki gibanik.

Događaju su nazočili i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec te načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, koji su s Marijom Cafuk i članicama Udruge žena održali kratku edukaciju za djecu o važnosti zaštićenih proizvoda. Izdvojeni su pritom Varaždinsko zelje, zaštićeno oznakom izvornosti Europske unije i Vidovečki gibanik, nositelj jamstvenog žiga Zavoda za intelektualno vlasništvo.

Kroz edukativno i interaktivno druženje, djeca su imala priliku naučiti više o lokalnim delicijama i dobrobitima konzumacije tradicionalnih, kvalitetnih i domaćih namirnica. Nakon kušanja ukusnih jela od Varaždinskog zelja i tradicionalnog Vidovečkog gibanika, mališani su na poklon dobili bojanke s temom zaštićenih autohtonih proizvoda Varaždinske županije.

Ovim događajem još jednom je istaknuta važnost očuvanja hrvatske tradicije, promicanja domaće proizvodnje te edukacije najmlađih o bogatstvu koje se krije u našim lokalnim proizvodima.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Ovogodišnja Conpasta – Internacionalni kongres slastičarstva i gastronomije u znaku jela iz Australije, Japana, Austrije, Slovenije i Hrvatske

    Varaždinska županija i ove je godine domaćin te pokrovitelj  internacionalnog kongresa tjesteničarstva i gastronomije Conpasta koji se po šesnaesti puta održava u Hotelu Turist u Varaždinu, a okuplja proizvođače tjestenine, slastičare te članove mnogih udruga s područja Varaždinske županije, ali i šire. Tema ovogodišnjeg kongresa je  „Tjestenina srce gastronomije“. Tako su mnogi posjetitelji imali prilike degustirati različite vrste tjestenina, šurlice, rezance, požirake, fuže, taškrle, pljukance kao i kolače izrađene po […]

    today04/11/2025 6

    0%