play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Dječjem vrtiću „Bambi“, Petrijanec završen prvi ciklus radionica „Rastimo zajedno“

U Dječjem vrtiću „Bambi“, Petrijanec, od kraja siječnja do početka travnja 2024., održavao se besplatan grupni oblik podrške roditeljima kao Program radionica za roditelje „Rastimo zajedno“ koji je bio namijenjen roditeljima najmlađe djece u dobi od godine dana do četiri godine života. Program su provodile posebno educirane voditeljice osposobljene za provođenje programa u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu “Rastimo zajedno” Sanja Križanec, Danijela Oreški i Ivana Šipek. U Program je bilo uključeno 14 roditelja. Svrha Programa bila je omogućiti razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti, te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta. Program se sastojao od 11 konceptualnih i tematski povezanih radionica. Na 11 radionica roditelji i voditelji bili su partneri u traženju odgovora na pitanja o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji su s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjivali informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički učili i pružali međusobnu podršku koja se pokazala korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta.

U utorak, 2. travnja održana je posljednja radionica prvog ciklusa podrške roditeljima u sklopu centra Rastimo zajedno pod nazivom Završetak i novi početak“. U opuštenoj atmosferi nastojalo se privesti kraju druženje s roditeljima, ponavljalo se naučeno gradivo kroz razne igre, pisale su se međusobne poruke za kraj druženja, izmjenjivala stečena iskustva na radionici  i prepoznavao se osobni rast sebe kao roditelja. Na završetku radionice roditelji  su dobili diplomu da su uspješno završili Program na što su oni bili jako ponosni. Nakon završetka ciklusa radionica „Rastimo zajedno“, s roditeljima će biti nastavljeno druženje u Klubu roditelja „Rastimo zajedno“.

Za jesen Općina Petrijanec planira započeti i sa ciklusom radionica za očeve pod nazivom „Klub očeva“.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%