play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U devet mjeseci ove godine rođene 22 bebe na području Općine Maruševec

Načelnik Mario Klapša ugostio je u općinskim prostorijama roditelje i bebe, njih 22, koje su rođene u zadnjih pet mjeseci ove godine s područja Općine Maruševec. U izrazito ugodnoj atmosferi i razgovoru, načelnik Klapša je sa suradnicama roditeljima čestitao na prinovama i upoznao ih s općinskim mjerama kojima se pomaže mladim obiteljima.

 

„-Općini Maruševec na prvom su mjestu ljudi, svih generacija. Razvili smo čitav set demografskih mjera za mlade obitelji. Povećali smo naknade za novorođene bebe, subvencioniramo ekonomsku cijenu vrtića i male škole, sufinanciramo nabavku radnih bilježnica, a od ove školske godine i školski pribor te nagrađujemo učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Sufinanciramo autobusni prijevoz, školu plivanja, program produženog boravka u školi, studentima smo povećali stipendije, a uz sve to potičemo mlade obitelji na osamostaljenje i kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih na području naše prekrasne Općine“, rekao je tom prilikom načelnik Klapša.

Općina Maruševec za potrebe novorođene djece od ove godine pomaže roditeljima u visini 2.000 za prvo, 2.500 za drugo i 3.500 kuna za treće i svako iduće dijete, a uoči ovogodišnjeg drugog primanja, roditeljima je isplaćeno ukupno 41.000,00 kuna pomoći.

 

Načelnik Klapša dodaje kako ni to nisu jedine mjere Općine Maruševec kojima pomaže svojim stanovnicima.

 

„- Od ove godine Općina Maruševec financira nabavku i zbrinjavanje vreća za iskorištene pelene za roditelje djece starosti do dvije godine, kao i za starije osobe s problemom inkontinencije, uz postojeću mjeru sufinanciranja odvoza smeća staračkim domaćinstvima. Osim što time vodimo brigu o najmlađim i malo starijim generacijama naših stanovnika, velik naglasak stavljamo na zaštitu okoliša, prirode i održivi razvitak uz snažan doprinos podizanju svijesti naših sugrađana o sprečavanju onečišćenja okoliša i prirode u svim oblicima društvenog i gospodarskog djelovanja.“- zaključuje načelnik Klapša.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%