play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U četvrtak, 12. listopada počinje 51. sabirna akcija  „Solidarnost na djelu 2023.“

 

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove godine organizira 51. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, koja će početi 12. listopada do 31.prosinca 2023. godine.

 

U akciji će se prikupljati  hrana (npr. brašno, ulje, šećer, sol, riža, tjestenina, riblje i mesne konzerve i sl.), higijenske potrepštine (npr. sapun, šampon za kosu, gel za tuširanje, pasta za zube, četkice za zube, vlažne maramice, jednokratni higijenski ulošci, toaletni papir, vlažne maramice za djecu, dječji šampon, dječja krema, dječje pelene i sl.) i novac.

 

Humanitarnoj akciji već će se tradicionalno priključiti osnovne i srednje škole s područja djelovanja GDCK Varaždin tijekom mjeseca listopada. Od sredstava koje prikupe škole, 50% uplatiti će se na njihove račune te će škole iz tih sredstava pomoći učenicima/ djeci lošijeg materijalnog stanja ( nabava knjiga, opreme ili plaćanje izleta).

 

Hrana i higijena prikupljena u akciji podijeliti će se osobama u potrebi, te će se za ostatak financijskih sredstava prikupljenih u akciji kupiti prehrambeni artikli za socijalno ugrožene građane.

 

Donacije hrane i higijenskih potrepština građana GDCK Varaždin zaprimati će 12.10.2023. godine od 12:00 do 17:00 sati u skladištu u Fabijanskoj bb (prostor bivše vojarne), te svaki utorak na istom mjestu do kraja godine od 12:00 do 16:00 sati, a novčana sredstva se mogu uplatiti na IBAN: HR7923600001300183747.

 

Također, u poslovnici Kauflanda u Varaždinu u Koprivničkoj 17, do nedjelje 15.10.2023. godine, postavljena je košara iza blagajni u koju građani nakon kupnje mogu ostaviti svoju donaciju hrane i higijene.

Građani koji se žele priključiti u provedbi ove akcije mogu se prijaviti za volontiranje na mail volonteri.gdckvarazdin@gmail.com ili na tel. 099/448-4665.

 

GDCK Varaždin poziva sve humane građane i tvrtke sa svojeg područja djelovanja da se uključe u ovu humanitarnu akciju i budu nekome dobra vijest!

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%