play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Cestici održana osnivačka skupština Zajednica žena Katarina Zrinski

U Cestici je održana osnivačka skupština Zajednice žena Katarina Zrinski Općine Cestica na kojoj je za predsjednicu izabrana Sandra Županić. Skupštini su prisustvovali saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, nacionalna dopredsjednica Zajednice i predsjednica Kluba HDZ-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije Nadica Dreven Budinski te predsjednik HDZ-a Općine Cestica Tomislav Lazar.

Nadica Dreven Budinski tom je prilikom naglasila da jedino Klub vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije ima preko 40 posto žena.

“Kriva je percepcija da se stranke liberalnijih opcija više bave položajem žena i uključuju više žena u svoj rad. Do sada su jedino premijerka Jadranka Kosor i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović došle iz redova HDZ-a. U našoj županiji, u brojnim gradskim i općinskim vijećima kao i u izvršnoj vlasti, sudjeluju naše članice, a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije jedino naš Klub ima preko 40 posto žena. Time pokazujemo i dokazujemo da su žene prisutne u svim strukturama stranke. Zahvaljujući Zajednici žena Katarina Zrinski sve više žena se politički uključuje i bori za svoja prava i status u društvu. Afirmiramo ulogu žene u obitelji, bavimo se humanitarnim radom, promičemo jednakost žena kroz provedbu nacionalne politike, a pritom surađujemo s brojnim nevladinim udrugama i organizacijama. Drago mi je što se i u Cestici prepoznao rad Zajednice žena te su nam se, uz naše članice, priključile i žene koje nisu stranački angažirane. Čestitam im i poručujem da mogu računati na moju podršku kao i podršku cijele Zajednice žena Varaždinske županije“,  rekla je Nadica Dreven Budinski.

Sandra Županić zahvalila je na ukazanom povjerenju i istaknula kako smatra da će dobra ideja o povezivanju žena u Općini Cestica rezultirati lijepom pričom:

„Zajednica poput ove je prijeko potrebna na području naše Općine. Moje sumještanke su, bez obzira na godine, poslovne i privatne obaveze, željne druženja, zajedništva i žele se angažirati za društveno dobro, osjećati se da doprinose razvoju našeg kraja. Vidim da je inicijativa već u samom početku prepoznata, jer se odazvalo dovoljno mojih sumještanki da možemo započeti s radom. Sigurna sam da će se s vremenom ovaj broj i povećati. Svaka od nas ima različita mišljenja, stavove i ideje za koje vjerujem da ćemo zajedno pretvoriti u dobre inicijative. Veselim se druženjima, akcijama i zajedničkom angažmanu da pokrenemo ovaj kraj i potaknemo sve pozitivne promjene u Cestici.“

Anđelko Stričak prisjetio se 2012. godine kada je izabran za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a koji je tada brojio 40-ak članova.

“Tada je u radu Županijskog odbora sudjelovala jedna jedina žena, županijska predsjednica Zajednice žena HDZ-a Nadica Dreven Budinski. Na prvim idućim unutarstranačkim izborima, u Županijski odbor ih je izabrano osam, a sada u ovom sazivu ih je šesnaest. Smatram da je poruka jasna te koristim priliku da se Nadici i svim našim članicama zahvalim na svekolikom angažmanu. Pozivam vas da se kandidirate i uključite u sve stranačke aktivnosti, jer jedino tako možemo napredovati i kao stranka i kao društvo u cjelini. Na taj način lakše ćemo realizirati sve zacrtane ciljeve. Raduje me da i ovdje u Cestici imamo Zajednicu žena, a sudeći prema prvom odazivu i aktualnoj raspravi, bit će zasigurno jedna od aktivnijih”, rekao je Stričak i zaželio im puno uspjeha u daljnjem radu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Mimohodom maturanata i izborom najbolje odore počinje Maturantika

  Za 1.775 maturanata iz Varaždinske županije počinje Maturantika.   Tradicionalna manifestacija bit će otvorena mimohodom maturanata svih varaždinskih srednjih škola, koji će u srijedu u 13 sati krenuti iz Parka mladih i ići Hallerovom alejom, Ulicom Vatroslava Lisinskog, Trgom Miljenka Stančića, Bakačevom ulicom, Gajevom ulicom i Trgom kralja Tomislava do Franjevačkog trga.   Ispred Županijske palače će biti predstavljen svaki razred, što će s balkona promatrati žiri koji će birati […]

  today22/05/2024 3

  0%