play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U 2022. godini bit će uloženo više od milijun kuna u gradske vrtiće

Aktualna gradska vlast, nakon analize zatečenog stanja, započela je s aktivnostima poboljšavanja uvjeta za boravak najmlađih u gradskim dječjim vrtićima.

Nastavno, u srijedu 23. veljače 2022. godine održana je konferencija za novinare u Dječjem vrtiću Varaždin – objekt Aleja u Aleji kralja Zvonimira. Konferenciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i Danijela Vusić, privremena pročelnice UO za društvene djelatnosti te Jasenka Husnjak, ravnateljica vrtića.

Nakon obilaska, zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo obavljenom rekonstrukcijom sanitarnih čvorova u objektu Aleja te je iznio planove budućih aktivnosti. „Tijekom 2022. godine, u Dječjem vrtiću Varaždin, između ostalog, planirana su slijedeća ulaganja: nabava industrijske perilice za praonu (objekt Aleja); izgradnja nadstrešnice i hortikulturno uređenje objekta Kućan u suradnji s Parkovima; uređenje/ sanacija preostala dva sanitarna dječja čvora u objektu Aleja; generalna rekonstrukcija šest sanitarnih dječjih čvorova u objektu Kozarčeva – u tijeku je prikupljanje ponuda (radovi će se izvoditi tijekom ljeta obzirom da objekt mora biti prazan). Ukupna vrijednost navedenih ulaganja procjenjuje se na 1.140.000,00 kuna.“ – kazao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković

Također je u planu i izgradnja novog objekta Koprivnička. Novi objekt trebao bi biti izgrađen na kat, površine od cca 1.550 m2 koji bi pohađala djeca u 10 odgojnih skupina, a bit će financiran iz fondova čije je otvaranje najavljeno za ovu godinu. Pripremljena je i dokumentacija za izgradnju novog objekta Dječjeg vrtića Varaždin u Hrašćici te se također čeka otvaranje natječaja. Objekt će biti vrlo sličan onome u Kućanu. U postupku je i prijenos jednog gradskog automobila na korištenje Dječjem vrtiću Varaždin koji će time dobiti službeno vozilo za potrebe vrtića, prvenstveno za potrebe stručnog tima i zdravstvene voditeljice.

Sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju krenut će se u pregovore oko aneksa Kolektivnog ugovora vezano na plaće i materijalna prava zaposlenika. „Gradu Varaždinu je cilj unaprijediti usluge ranog i predškolskog odgoja i poboljšati uvjete za boravak djece i prilagoditi se njihovim potrebama kako bi mogli razvijati svoje potencijale i interese u sklopu sudjelovanja u programima vrtića.“ – zaključio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Policija: “Pazite na svoje podatke!”

  Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 20-godišnjakinje iz Velikog Bukovca da je prevarena pri prodaji preko interneta. Navedena je prema prijavi, putem internetskog oglasnika oglasila prodaju cipela. Na oglas joj se preko whatsapp aplikacije javila nepoznata osoba da je zainteresirana za kupnju cipela. Pritom je navedena osoba poslala poveznicu u kojem su se tražili podaci s bankovne kartice oštećene, između čega i kontrolni broj tzv. CVV. Nakon nekoliko […]

  today25/02/2022 52

  0%