play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Turističkoj zajednici grada Varaždina 159 tisuća eura za četiri projekta

Turistička zajednica grada Varaždina na natječajima Hrvatske turističke zajednice za realizaciju četiri projekta dobila je rekordnih gotovo 159 tisuća eura.

Na Javnom natječaju za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024., Turističkoj zajednici grada Varaždina za dva prijavljena projekta odobreno je 83 tisuće 745 eura. Radi se o projektima „Čarobni grad Djeda Mraza“ za koji je odobreno 65 tisuća 135 eura i „Varaždin- UNESCO grad glazbe“ za koji je osigurano 18 tisuća 610 eura.

Čarobni grad Djeda Mraza bio je glavna atrakcija prošlogodišnjeg Adventa u Varaždinu koji je proglašen najljepšim u Hrvatskoj. Ovogodišnje izdanje Adventa u Varaždinu donijet će proširenje ove magične lokacije na cijelo dvorište palače Sermage s novim kreativnim i inovativnim sadržajima koji će doživljaj učiniti još čarobnijim, a Advent u Varaždinu još privlačnijim turističkim događanjem.

Projekt Varaždin – UNESCO grad glazbe promiče dugu i bogatu tradiciju varaždinskog glazbenog stvaralaštva zahvaljujući kojoj je Varaždin, kao prvi grad u Hrvatskoj, dobio prestižnu titulu UNESCO-vog grada glazbe. Kroz projekt se promoviraju razni glazbeni sadržaji poput glazbe na balkonima, glazbe na orguljama u varaždinskoj katedrali, glazbe iz glazbene kamperice, te drugi glazbeni programi koji doprinose atraktivnosti i konkurentnosti turističke ponude u destinaciji te brendiranju Varaždina kao UNESCO-vog grada glazbe.

Također, za organizaciju ovogodišnjeg Špancirfesta odobreno je 55 tisuća eura u sklopu Javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu, a na koji je Turistička zajednica Varaždinske županije kandidirala projekt suorganizacije događanja Varaždinske županije, među kojima je i Špancirfest.

Dodatnih 20 tisuća eura Turistička zajednica grada Varaždina osigurala je uspješnom prijavom projekta „Dvorišta sjevera: otkrivanje skrivenih dragulja“ na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica. U ovom projektu sudjeluju i Turističke zajednice Varaždinske Toplice, Novi Marof i područja Centar svijeta, a cilj mu je oživljavanje i valorizacija dvorišta u njihovim središtima, koja su dosad nedovoljno iskorištena u turističkom smislu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Završio projekt “Zaželi”u Cestici

  Završna konferencija projekta “Zaželi”- Program zapošljavanja žena čiji je nositelj Općina Cestica održana je u srijedu, 2.06.2021. godine u Kulturnom centru u Cestici. Projekt ukupne vrijednosti 1.465.597,88 kuna financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te je u sklopu njega zaposleno 6 žena koje su kroz 24 mjeseca pružale potporu i pomoć za 24 krajnjih korisnika. Partneri projekta su Hrvatski […]

  today10/06/2021 141

  0%