play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Trofej grada Ivanca 2022. okupio 200 natjecatelja iz 3 države

U  subotu, 12. ožujka 2022. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec u Ivancu održan je Trofej grada Ivanca 2022 (turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima u organizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja je Grad Ivanec uz potporu Turističke zajednice grada Ivanca.

Trofej grada Ivanca okupio je preko 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanje je bilo međunarodnog karaktera te su na njemu sudjelovali predstavnici 16 plesnih klubova iz Slovenije, Mađarske i naravno Hrvatske.

Plesni klub Takt u partnerstvu sa Sportskim plesnim klubom Valcer dugi je niz godina organizator Trofeja grada Varaždina, a u suradnji sa Gradom Ivancem Plesni klub Takt od ove godine pokrenuo je i novo plesno natjecanje. Razlog pokretanja novog natjecanja je izrazito velik broj vrlo uspješnih sportaša (državnih prvaka i viceprvaka) sa ivanečkog područja koji su članovi Plesnog kluba Takt, odlična sportska plesna škola koja djeluje u prostoru Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski Ivanec te želja da se na ivanečkom području dalje promovira plesna kultura te razvija sportski ples.

Natjecanja su započela u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima su snage odmjerili pojedinci dok su natjecanja plesnih parova bila na rasporedu u poslijepodnevnim i večernjim satima. Natjecatelji su se ivanečkoj publici predstavili u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem su sudjelovali najbolji natjecatelji započeo je svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika. Natjecanje je prigodnim riječima službeno otvorio Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bila su izrazito interesantna i zanimljiva, a Trofej grada Ivanca okupio je sudionike sve dobi od najmlađih plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina).

Kvalifikacijska natjecanja odvijala su se tijekom cijelog dana, a u večernjem dijelu od 19.00h namijenjenom publici ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjeli smo:

Ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova) + pozdravni govori

Završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova

Show program plesača Plesnog kluba Takt (ivanečka plesna škola, varaždinska plesna škola te sportska sekcija Plesnog kluba Takt)

Plesni klub Takt u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je pet plesnih parova. U kategoriji osnovaca nastupili su Ivan Pilinger i Anja Strelec te Borna Habulan Budja i Dora Dumešić, a u kategoriji mlađe mladeži Matej Bolšec i Karolina Bogović. U kategoriji mladeži Plesni klub Takt predstavljali su nas Luka Gladović i Elena Majcen dok su u kategoriji veterana 1 nastupili Ivan Ratković i Ivana Matić.

U solo kategorijama nastupili su Vana Biškup, Anamari Čanjevac, Dita Habuzin, Barbara Videc, Korina Eršeg, Dora Dumešić, Ivan Pilinger, Matej Bolšec, Anja Strelec, Karolina Bogović, Linda Šoštarek, Iva Friščić, Emili Šobak, Luna Papec, Natali Franolić, Ela Alibašić, Marta Majcen, Maja Racanović, Nina Đipalo Čelik, Ema Biškup, Maja Mlakar i Viktoria Ptiček. Plesni klub Takt predstavio se i u grupnim natjecanjima gdje nas je  predstavljala grupa Sparkles u kategoriji mlađe mladeži.

Natjecatelji iz Ivanca i Varaždina, članovi Plesnog kluba Takt osvojili su na Trofeju grada Ivanca 24 zlatne medalje, 15 srebrnih, 5 brončanih, 2 plasmana na 4 mjesto, 1 plasman na 5. mjesto te 1 plasman na 6. mjesto.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%