play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Trkački klub Marathon 95 poziva na tradicionalne zimske utrke: trkačima na startu šalica i juha, a u cilju posebna nagrada – žlica!

 

 

Trkački klub Marathon 95 je 11. veljače, sa startom kod varaždinske Arene na Dravi, domaćin tradicionalnih „zimskih utrka”: 7. Hervis Zimskog polumaratona, 5. Mrzlog cenera i 2. Ledene petice. Kako im i sami nazivi govore, Zimski polumaraton je u duljini od 21,097 kilometara, Mrzli cener trči se na 10 kilometara, a Ledena petica na upola kraćoj dionici.

 

Staza na kojoj se trči je asfaltirana i ravna uz par blagih „hupsera”, dok će cesta u vrijeme održavanja utrka biti zatvorena za sav promet.

 

No, da u polumaratonskoj utrci ne bi bilo baš sve toliko jednostavno pobrinuli su se sami organizatori.

 

– Polumaraton se trči po principu „tko prvi u cilju“. Naime, start utrke je po starosnim kategorijama tako da prvi startaju najstariji sudionici, tri minute iza njih startaju oni pet godina mlađi i tako sve do seniora, dok je pobjednik onaj tko prvi dođe u cilj – pojašnjavaju iz TK Marathon 95 i dodaju da se utrke na 5 i 10 kilometara održavaju po „normalnim” pravilima i trče se prije polumaratona.

 

A kako je utrka polumaratona malo neobičnog formata isto vrijedi i za nagrade za sve sudionike. Trkače u cilju kao uspomena na sudjelovanje čeka jedan originalni, ali i praktičan poklon.

 

– Priča o nagradama počinje već na samim prijavama. Naime, svaki sudionik dobit će metalnu šalicu s logom utrke i jednu Podravkinu Fini-Mini juhu. No, da bi je trkač mogao pojesti, mora osvojiti žlicu s logom utrke koju će dobiti u cilju umjesto klasičnih medalja – objašnjavaju originalni koncept.

 

Za one najbolje ipak predviđene medalje, pehari i nagrade glavnog sponzora.

 

Za sada je prijavljeno 385 trkača, a prijave se primaju i na sam dan utrke. Do 10. veljače iznos kotizacije je 25 eura, a na sam dan utrke bit će potrebno izdvojiti 30 eura.

 

Sve informacije dostupne su na poveznici https://marathon95.hr/zimski-polumaraton/

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U općini Cestica obilježen Dan državnosti

  U općini Cestica prigodno je obilježen Dan državnosti sjećanjem na poginule branitelje. Obilježavanje je započelo paljenjem svijeća na grobovima poginulih branitelja Janka Kukeca i Damira Bednjanića, kao i za sve poginule branitelje kod centralnog križa na mjesnom groblju  u Cestici, a istom su prisustvovali načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, kao i vijećnici Darko Majhen i Ivan Bednjanić Bunić. Prethodno spomenuto izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeće i u Parku […]

  today31/05/2021 121

  0%