play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Treći sportski susret umirovljenika Varaždinske županije okupio oko 200 umirovljenika

 

U organizaciji Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice, a pod pokroviteljstvom Grada, održani su sportski susreti umirovljenika Varaždinske županije u okruženju Lovačke kuće u Drenovcu. Oko 200 članova iz umirovljeničkih udruga diljem Varaždinske županije sudjelovalo je u trećim sportskim susretima koji su se održali u Varaždinskim Toplicama.

 

Josip Plantak, predsjednik Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice i glavni organizator susreta, izrazio je duboko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i odazivom sudionika.

 

-Prezadovoljan sam, ljudi su se odazvali, odradili smo posao kako treba i to sve zahvaljujući ovoj sjajnoj ekipi, zahvaljujući gradonačelnici Ratković, a i župan se priključio – rekao je Plantak te dodao kako se nada da će i ubuduće dobro surađivati.

 

Da Grad Varaždinske Toplice kontinuirano podupire svoju udrugu umirovljenika potvrdila je i gradonačelnica Dragica Ratković koja je prilikom otvorenja sportskih susreta istaknula zadovoljstvo što su organizatori uspjeli okupiti ovako velik broj umirovljenika iz raznih dijelova županije.

 

Također, izrazila je zadovoljstvo što se iz godine u godine susreti održavaju u različitim dijelovima Varaždinskih Toplica, promovirajući tako svu ljepotu toga kraja.

 

-Želim vam puno uspjeha i uživanja, te se nadam da ćete sa sobom ponijeti lijepe uspomene s ovih igara. Naši umirovljenici zaslužuju najbolje uvjete i podršku Grada i mene kao gradonačelnice uvijek imaju – istaknula je Ratković.

Varaždinski župan Anđelko Stričak došao je pružiti podršku umirovljenicima te istaknuo da Županija svake godine u svom Proračunu izdvaja određeni dio sredstava za rad umirovljeničkih udruga, a isto tako da na području županije postoji oko 45 umirovljeničkih domova

 

-Na našem području postoji 45 privatnih domova umirovljenika, jedan županijski u Varaždinu te Caritasov dom u Ivancu s ukupno 2200 kreveta  – napomenuo je župan.

 

Župan Stričak je istaknuo da će se angažirati u lobiranju za izgradnju dnevnog centra za umirovljenike.

 

-Smatram da je potrebno izgraditi jedan dnevni centar za umirovljenike, koji bi imao sve potrebno za njihov odmor i rekreaciju – izjavio je Stričak, koji je također imao čast službeno proglasiti sportske susrete otvorenima.

 

Igre u kojima su se umirovljenici natjecali bile su pikado, viseća kuglana, kolutovi, bacanje kamena s ramena, mlinčenjak i nošenje jaja u žlici.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024

  0%