play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Traže se volonteri za pružanje pomoći izbjeglicama iz Ukrajine

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec upućuje apel za prijavu volontera za pružanje pomoći vezano uz Ukrajinsku krizu.

Crveni križ sukladno svojim javnim ovlastima osigurava osnovnu humanitarnu pomoć, psihosocijalnu podršku i poslove Službe traženja. Trenutno je na području Varaždinske županije osiguran i stavljen u funkciju prihvatni centar u Varaždinskim toplicama, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice, Trg sv.Martina 1, te su u ovom trenutku potrebni volonteri za dežurstva koja su u tijeku.

Tijekom dežurstva volonteri i djelatnici Crvenog križa evidentiraju osobe koje su pristigle, zbog kasnijeg spajanja obitelji (poslovi Službe traženje), pružaju psihosocijalnu podršku i potrebnu humanitarnu pomoć. Dežura se od 8:00 do 20:00 sati i noćno dežurstvo od 20:00 do 8:00 sati. Volonterima je osigurana stručna podrška.

Za volontiranje se možete prijaviti putem dostupnog web obrasca na službenim web stranicama GDCK Ivanec; https://www.crveni-kriz-ivanec.hr/ukljuci-se/postani-volonter/

Na web stranicama dostupne su i općenite informacije o volontiranju, te priručnik za volontere.

Također, za volontere će biti organizirana kratka edukacija, u utorak 8. ožujka 2022. s početkom u 16,30 sati u Turističko-kulturno informativnom centru u Lepoglavi. Iz GDCK Ivanec pozivaju sve koji žele dobiti dodatne informacije o volontiraju vezano uz Ukrajinsku krizu da dođu na edukaciju i saznaju sve što ih zanima.

GDCK Ivanec do danas je evidentiralo (odradilo poslove Službe traženja) na području svojeg djelovanja za 10-tak osoba. Tijekom dana očekuje se dolazak još obitelji.

Ukoliko ste voljni pomoći, prijavite se kao volonter u GDCK Ivanec, te vas pozivamo na edukaciju u utorak, 8.3. u TKIC Lepoglava. Za sve informacije budite slobodni nazvati na 781 534 ili 770 533. Hvala na pomoći!” – poručuju iz GDCK Ivanec. (klj)

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Članovi varaždinskog HNS-a cvijećem razveselili umirovljenice

  Povodom nadolazećeg Međunarodnog dana žena, članovi varaždinskog HNS-a u subotu su posjetili Dom za starije i nemoćne i cvijećem razveselili umirovljenice, ali i djelatnice. U delegaciji HNS-a koja je šarenim jaglacima ugodno iznenadila korisnice Doma bili su predsjednik gradske organizacije Igor Klopotan, predsjednica Ženske inicijative Andreja Parlaj, potpredsjednici Mirna Šprem i Berislav Bračko, predsjednica V. mjesnog odbora Varaždin Marina Kaniški i tajnica gradske organizacije Josipa Vitez. Kako je naglasio Klopotan […]

  today07/03/2022 57

  0%