play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Traže se volonteri za pružanje pomoći izbjeglicama iz Ukrajine

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec upućuje apel za prijavu volontera za pružanje pomoći vezano uz Ukrajinsku krizu.

Crveni križ sukladno svojim javnim ovlastima osigurava osnovnu humanitarnu pomoć, psihosocijalnu podršku i poslove Službe traženja. Trenutno je na području Varaždinske županije osiguran i stavljen u funkciju prihvatni centar u Varaždinskim toplicama, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice, Trg sv.Martina 1, te su u ovom trenutku potrebni volonteri za dežurstva koja su u tijeku.

Tijekom dežurstva volonteri i djelatnici Crvenog križa evidentiraju osobe koje su pristigle, zbog kasnijeg spajanja obitelji (poslovi Službe traženje), pružaju psihosocijalnu podršku i potrebnu humanitarnu pomoć. Dežura se od 8:00 do 20:00 sati i noćno dežurstvo od 20:00 do 8:00 sati. Volonterima je osigurana stručna podrška.

Za volontiranje se možete prijaviti putem dostupnog web obrasca na službenim web stranicama GDCK Ivanec; https://www.crveni-kriz-ivanec.hr/ukljuci-se/postani-volonter/

Na web stranicama dostupne su i općenite informacije o volontiranju, te priručnik za volontere.

Također, za volontere će biti organizirana kratka edukacija, u utorak 8. ožujka 2022. s početkom u 16,30 sati u Turističko-kulturno informativnom centru u Lepoglavi. Iz GDCK Ivanec pozivaju sve koji žele dobiti dodatne informacije o volontiraju vezano uz Ukrajinsku krizu da dođu na edukaciju i saznaju sve što ih zanima.

GDCK Ivanec do danas je evidentiralo (odradilo poslove Službe traženja) na području svojeg djelovanja za 10-tak osoba. Tijekom dana očekuje se dolazak još obitelji.

Ukoliko ste voljni pomoći, prijavite se kao volonter u GDCK Ivanec, te vas pozivamo na edukaciju u utorak, 8.3. u TKIC Lepoglava. Za sve informacije budite slobodni nazvati na 781 534 ili 770 533. Hvala na pomoći!” – poručuju iz GDCK Ivanec. (klj)

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Na akciji darivanja krvi u Ivancu prikupljeno 76 doza

  Uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja se održala jučer u prostorijama Centra za socijalnu skrb Ivanec za darivatelje šireg ivanečkog područja. Akciji je pristupilo 78 darivatelja, a prikupljeno je 76 doza dragocjene tekućine. Iz Kluba 100+ akciji su se odazvali Ivan Bregović koji je 123 puta darivao krv i Josip Poje koji je krv darivao 112. puta. U veliku obitelj darivatelja pridružilo 5 novih darivatelja. Iduća […]

  today14/12/2022 62

  0%