play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Traje digitalizacija oko 30.000 lokacijskih i građevinskih dozvola te drugih akata za gradnju

U Varaždinskoj županiji u tijeku je digitalizacija lokacijskih i građevinskih dozvola te drugih akata o gradnji, koja se provodi u sklopu projekta „e-Arhiva“ Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.  Cilj je skeniranje akata za gradnju koji su izdani u razdoblju od 1968. do 2014. godine, čime će se postići administrativno rasterećenje i nepotrebni troškovi, pri čemu je predviđeni rok završetka lipanj ove godine. Na području županije ukupno će biti skenirano oko 30.000 dokumenata, čija digitalizacija traje i u ispostavi Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije u Ludbregu. Kako se odvija projekt, provjerili su zamjenica župana Silvija Zagorec i resorni pročelnik Mario Sambolec. U Ispostavi Ludbreg skeniranje je počelo ovoga mjeseca i dosad je skenirano 3.475 akata, pri čemu su najstariji akti o gradnji iz 1973. godine.

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Mario Sambolec pojasnio je što digitalizacija obuhvaća i što ona znači za građane.

– Ovaj projekt za građane ima višestruke pogodnosti. Realizacijom projekta imat ćemo situaciju da ukoliko vam treba neki stari akt, odnosno akt za gradnju koji se trajno čuva, kao što su lokacijske, građevinske i uporabne dozvole, više nećete morati obilaziti niz različitih institucija, već će ured za graditeljstvo imati pristup digitalnim aktima, koje će moći po zahtjevima „izvlačiti“ iz sustava – rekao je Sambolec.

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je pozitivne učinke ovog projekta.

– Digitalizacijom javna uprava postaje učinkovitija. Ovaj projekt je na korist svim građanima Varaždinske županije u smislu da im štedimo i novac i vrijeme. Određenim dokumentima će se na ovaj način moći pristupiti daleko jednostavnije i bez nepotrebnih troškova – zaključila je Zagorec.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sin prijetio policajcima smrću, a njegov 91-ogodišnji otac krenuo na njih sjekirom

  U srijedu, 24. srpnja u 8 sati policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su dojavu građanina da 65-godišnjak krši mjeru opreza uspostavljanja kontakta s njim te mu šalje poruke. Postupajući po dojavi, dvojica policijskih službenika zatekla su 65-godišnjaka na dvorištu obiteljske kuće te ga pozvali da im priđe radi obavljanja razgovora na okolnosti kršenja mjere. Isti se oglušio na pozive te se počeo udaljavati prema kući, zbog čega mu je […]

  today25/07/2024 3

  0%