play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Tradicionalna proslava Praznika rada na kupalištu Drava u Varaždinu

Bogat zabavni program, podjela 6 tisuća porcija graha, tombola s vrijednim nagradama i lijepo vrijeme privukli su mnogobrojne građane na tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada na kupalištu Drava u Varaždinu. Proslavu je, uz pomoć sponzora SES Hrvatska, odnosno branda S PARK Varaždin organizirao Grad Varaždin u suradnji s Gradskom tržnicom i Turističkom zajednicom. Proslava je najavljena budnicama koje su u jutro na šest lokacija u gradu izveli članovi Gradskog puhačkog orkestra KUD Hrvatskih željeznica Varaždin. Program na kupalištu Drava od 10 sati  svojim su nastupima obogatili Varaždinske mažoretkinje, Mali slavuji DND-a Varaždin, folkloraši Centra tradicijske kulture i Kuburaška udruga Maruševec.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj čestitajući praznik brojnim okupljenim građanima poručio je s govornice: „Prvi maj je prije svega praznik onih ljudi koji žive od svog rada, onih koji za svoj rad dobivaju plaću, a ne onih koji žive od kapitala i dividende. Želim vam da ta plaća bude veća, a uvjeti rada što bolji.“ – poručio je gradonačelnik i osvrnuo se na riječi predsjednika Vlade koji je najavio rast plaća od 1. siječnja slijedeće godine: „Zašto plaće ne bi rasle već od sada? Izvorni prihodi gradova i županija su porezi na plaće, na dohodak. Država opet uzima gradovima da bi dala povećanje plaće. Povećanje plaća treba, ali treba uzeti od PDV-a, treba uzeti iz državne blagajne.“ – objasnio je gradonačelnik Bosilj i upozorio na velik broj stranih radnika u Varaždinskoj županiji te ukazao na odlazak naših radnika u inozemstvo te zaključio: „Želim da u budućnosti imamo pošteniju državu, da imate veće plaće i da se rad više cijeni!“ Da se na rasterećenja na plaće ne treba čekati još sedam mjeseci upozorio je i gost na proslavi zastupnik u Hrvatskom saboru, predsjednik SDP-a Hrvatska Peđa Grbin koji se založio također za dostojanstvenu plaću domaćih, ali i sve većeg broja stranih radnika u Hrvatskoj. Uz novoizabrane članove Gradskog vijeća, proslavi na Dravi nazočila je i Barbara Antolić-Vupora, zastupnica u Hrvatskom saboru. Posebnost ovogodišnje proslave Međunarodnog praznika rada na Dravi bila je bogata tombola koju je organizirao Grad Varaždin uz pomoć Gradske tržnice i Turističke zajednice, a u korist Zaklade solidarnosti Grada Varaždina. Više od devedeset donatora i sponzora dalo je svoje proizvode i usluge pa je podijeljeno 800 vrijednih nagrada. Prodano je 1100 karata za tombolu po 2 eura, a uz sponzorstva i donacije Zaklada solidarnosti Grada Varaždina je prikupila više od 4 tisuće eura koje će biti utrošene u humanitarne svrhe.

Izvukavši dobitnicu prve nagrade, čestitku sugrađanima uputio je i Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika, a najvrednije nagrade su također izvukli i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća, Dubravka Biberdžić i Irina Helga Breskvar iz Zaklade, pročelnica Danijela Vusić i direktorica Turističke zajednice Jelena Toth.

Dobra praznična atmosfera na kupalištu Drava nastavljena je i u poslijepodnevnim satima uz tamburašku glazbu te druženje mnogobrojnih posjetitelja iz Varaždina i susjednih općina.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskrsna poruka varaždinskog biskupa Bože Radoša: “Otkotrljati kamen s groba – otkotrljati kamen sa srca!”

  Varaždinski biskup Bože Radoš je uputio poruku vjernicima. Uskrsnu poruku prenosimo u cijelosti.     Draga braćo i sestre, mi, djeca Crkve kroz ove dane išli smo u hodu s Isusom. Crkva, učiteljica i majka, vodila nas je u dvoranu posljednje večere, na križni put do kalvarije i zaustavila nas je pred grobom, u kojem je položeno mrtvo tijelo Isusovo, navaljen veliki kamen i grob je zapečaćen. Nema više hoda, sve je stalo, zašutjelo, […]

  today09/04/2023 19

  0%