play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Toplička osnovna škola domaćin međuopćinske smotre LiDraNo

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice u srijedu je po prvi puta bila domaćin međuopćinske smotre LiDraNo 2022. godine. Toplička je škola ugostila učenike s područja bivše Općine Novi Marof u što spadaju škole iz Bisaga, Visokog, Brezničkog Huma, Ljubešćice, Novog Marofa, Podruta, Svibovca i Varaždinskih Toplica.

Na ovogodišnjoj smotri koju je službeno otvorila gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković natjecala su se tri literarna i jedan novinarski rad iz topličke škole.

Zahvalivši svim mentorima i učiteljima koji su topličke učenike pripremali za LiDraNo gradonačelnica Ratković poručila je kako je Grad ponosan što je po prvi puta imao priliku preuzeti ulogu domaćina. „Naši toplički učenici tradicionalno su uspješni na raznim školskim, županijskim, ali i državnim natjecanjima na čemu im čestitam. Svojim uspjesima promoviraju naš grad, ali i cijelu našu županiju i na njih smo ponosni” – rekla je Ratković dodavši kako će im Grad Varaždinske Toplice uvijek biti podrška u svemu što rade.

Goranka Štefanić, ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, naglasila je kako se njihova škola može pohvaliti činjenicom da su već tri godine zaredom bili predloženi za državnu smotru u kategoriji novinarskih radova, no još nikada nisu bili na državnom natjecanju. „Nadamo se da ćemo to ove godine promijeniti i da će se naši učenici uspjeti po prvi puta plasirati na državno natjecanje” – kazala je Štefanić.

Na međuopćinskoj smotri LiDraNo 2022. godine učenici se natječu u literarnom, novinarskom, radijskom i scenskom stvaralaštvu, a Povjerenstvo je pozitivno ocjenilo radove učenika Marka Bujanca, Vande Vitez i Ive Plišo iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice. Iz Osnovne škole Novi Marof, uz učenice Klaru Blaži, Mariju Gazdek, Vitu Valentak, Anu Rabuzin, Martu Falat, Mašu Fotak, Jasminu Bartolec i Doru Kopjar na županijsku Smotru LiDraNo plasirala se i učenica Emanuela Bencek, a umjesto učenice Ele Baneković iz Osnovne škole Visoko na županijsku Smotru prošla je učenica Elena Šturbek. Marija Kranjec iz Osnovne škole Ljubešćica i Paula Andrašek iz Osnovne škole Breznički Hum predložene su također da područje bivše Općine Novi Marof predstavljaju na županijskoj smotri u Petrijancu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sustav vaučera sve više prepoznaju srednje škole s područja Varaždinske županije

  Iako obrazovni sustav Varaždinske županije prati potrebe tržišta rada i gospodarstva, ona se kao i druge hrvatske županije suočava s nedostatkom radne snage, kao i sve većim brojem stranih radnika iz trećih zemalja svijeta. Da nikada nije kasno za stjecanje i usavršavanje novih vještina traženih na tržištu rada istaknuto je na kolegiju ravnatelja srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija gdje im je predstavljen sustav vaučera za obrazovanje Hrvatskog zavoda […]

  today29/01/2024 23

  0%