play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Topličanci još jednom pokazali humanost i veliko srce: velik broj građana odazvao se akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Proteklog tjedna, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin u Varaždinskim je Toplicama održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

 

Građani Varaždinskih Toplica uvijek se rado odazivaju raznim humanitarnim i dobrotvornim akcijama, pa dobar odaziv nije izostao ni ovog puta. Tako je u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Varaždinskim Toplicama sudjelovalo više od 60 ljudi koji su darivanjem dragocjene tekućine željeli doprinijeti spašavanju tuđeg života.

 

Akciji koja je održana u prostorima hotela Minerva odazvala su se 63 građana, a prikupljeno je 47 doza krvi.

 

-Krv je darovao 21 muškarac i 26 žena, a 16 je osoba odbijeno zbog zdravstvenih tegoba. Zahvaljujemo svim darivateljima koji su se odazvali i darivali krv – poručuju iz novomarofskog Crvenog križa.

 

Svim građanima koji su se odazvali ovoj akciji zahvalila je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković poručivši kako svaka doza krvi spašava nečiji život.

 

– Drago mi je da se naši građani redovito uključuju u ovakve i slične akcije, da suosjećaju s drugima i žele im pomoći. To je potvrda da brinemo o drugima koji se nalaze u manje sretnim okolnostima od nas samih i nastojimo im pružiti ruku podrške kako bi svoju bolest ili ostale nesreće što lakše i brže prebrodili. Zahvaljujem svima koji su darovali krv i time pokazali svoju humanost, veliko srce i solidarnost prema drugima – rekla je gradonačelnica Ratković.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Topličkom Dječjem vrtiću „Tratinčica” priznanje u akciji „Najljepši školski vrtovi”

  U Dječjem vrtiću „Tratinčica” Varaždinske Toplice ovih je dana bilo posebno veselo, raspjevano i rasplesano. Naime, u ponedjeljak je malom, ali svečanom proslavom, pjesmom, plesom i dječjim veseljem proslavljen rođendan topličkog vrtića, a uoči ovog važnog dana stigao im je i poseban poklon – priznanje u akciji „Najljepši školski vrtovi”. Riječ je o priznanju za posebni element u sklopu ekološko-obrazovnog projekta „Najljepši školski vrtovi” kojeg provode HRT i Ministarstvo znanosti […]

  today26/04/2023 17

  0%