play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Tko su nagrađeni na drugom recitalu duhovne poezije Sveti Martin, svetac milosrđa i dijeljenja?

U velikoj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu, u subotu, 5. studenog 2022. održan je drugi recital duhovne poezije Sveti Martin, svetac milosrđa i dijeljenja, 2022. godine.

Natječaj za ovaj recital raspisala je Udruga za književnost i kulturu Humščak, Breznički Hum, krajem lipnja 2022. godine. Na natječaj se odazvalo devedeset i troje (93) autora poslavši ukupno 163 pjesme.

Stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu:

 1. Dr. sc. Đurđica Garvanović-Porobija, prof., dr. filologije u mirovini (predsjednica Povjerenstva),
 2. Prof. dr. sc. Ines Sabotić, Hrvatsko katoličko sveučilište Zagreb
 3. Nikola Kristić, dipl. iur., HRT, Zagreb

odabralo je ukupno 105 pjesama prema strogo određenim kriterijima vrednovanja. Sve su pjesme pristigle pod zaporkama i takve ih je povjerenstvo vrednovalo.

Tri pjesme su nagrađene.

Prvu nagradu, prekrasnu sliku ulje na staklu slikarice Libe Peršinović Levi, za pjesmu VODA ŽIVA, po kojoj je nazvan ovogodišnji zbornik odabranih duhovnih pjesama, dobila je MIRA ŠINCEK iz Varaždina. Zanimljivo je da je ista autorica i prošle godine, na prvom Recitalu također dobila prvu nagradu za pjesmu Sveti Martin denes.

Druga nagrada za pjesmu NADANJE pripala je Vlatki Bošnjak iz Samobora,

dok je Tomislav Marijan Bilosnić iz Zemunika Donjeg za pjesmu Sveti Martin dobio treću nagradu.

Šest autora je dobilo pisane pohvale za svoje pjesme. Dvadeset i dvije pjesme su izdvojene kao izvrsne i usmeno pohvaljene. U trećem dijelu Zbornika objavljeno je još 74 pjesama koje je Povjerenstvo izdvojilo kao počasne pjesme.

 

Na recitalu su pjesnici sami interpretirali svoje pjesme, a ljepotom glazbe i glasa upotpunili ga Mario Plantak i mladi pijanist Mihael Plantak. Nagrade je uručio i nagrađenima čestitao Zoran Hegedić, načelnik Općine Breznički Hum. Program su kvalitetno vodili urednica zbornika i predsjednica Udruge „Humščak“ Ružica Šafranec Kišur i Josip Šafranec.

 

Nakon programa u Novom Marofu, pjesnici su druženje nastavili najprije susretom sa župnikom vlč. Josipom Vragovićem i zajedničkom molitvom u crkvi Sv. Martina u Brezničkom Humu, a nakon toga na domjenku uz vrhunsku hranu i vino u Vinariji Šafran, Breznički Hum.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Prometnom recidivistu prijeti kazna od 61.300 kuna i 4 mjeseca zatvora

  Sinoć oko 22 sata i 45 minuta u Zelendvoru se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.93 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog sakupljenih negativnih bodova, upravljao muškarac starosti 46 godina. Upravljao je iz smjera Ladanja u smjeru Petrijanca. Uslijed ne držanja svog vozila u kretanju sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao na […]

  today01/06/2021 52

  0%