play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Tko je pobijedio u prvom krugu, a tko će u izborni ring ponovo za dva tjedna?

Prema prvim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva pobjedu u prvom krugu osvojili su HDZ-ov Nenad Horvatić iz Ljubešćice koji nije imao protukandidata, kandidat grupe birača Darko Marković iz Općine Mali Bukovec, u Općini Petrijanec SDP-ov Željko Posavec, Josip Jany u Svetom Đurđu iz koalicije HNS-a i Reformista i u Bednji HDZ-ov Damir Poljak. U Svetom Iliji HDZ-ov kandidat Marin Bosilj također je izborio pobjedu u prvom krugu, kao i Franjo Vrbanić kandidat grupe birača iz Velikog Bukovca, zatim HDZ-ov Dragutin Mateković u općini Visoko, u Cestici HNS-ov Mirko Korotaj, te u Beretincu Nikola Žganec iz koalicije HNS, HSS, SDP i BUZ. Uvjerljivu pobjedu u prvom krugu imali su i HDZ-ov Goran Kaniški u Gornjem Knegincu, HNS-ov Mladen Blaško u Klenovniku, kandidat grupe birača Dubravko Bilić u gradu Ludbregu i HDZ-ov Siniša Jenkač iz Novog Marofa.

 

Prema informacijama DIP-a  u Općini Donja Voća obrađeno je 5 od 6 izbornih mjesta. Tako da će se tek znati ishod izborne borbe između Reformistice Sanje Kočet koja za sada ima 52,01 posto i dosadašnjeg načelnika Krunoslava Jurgeca koji trenutno ima 31,6 posto. Nakon dva mandata HNS-ovog Zvonka Šameca u Općini Trnovec Bartolovečki za mandat načelnice bore se dvije žene Sonja Ružić-Cvrtnjak iz redova SDP-a, HSS-a i HSU-a i Verica Vitković iz Narodne stranke Reformisti. Načelnički mandat izgubio je i HNS-ov Damir Šprem, a u drugi krug kraj vodećeg SDP-ovog Marija Klapše, ušao je Renato Podbojec koje je osvojio 2 glasa više od dosadašnjeg načelnika. S druge strane za načelnički mandat u Općini Klenovnik borilo se petero kandidata, no pobjedu u prvom krugu, osvojivši 54 % glasova, osvojio je dosadašnji načelnik iz redova HNS-a Mladen Blaško. Zanimljivo je da na čelu Općine Breznički Hum i dalje ostaje načelnik Zoran Hegedić koji ima podršku HNS-a, HSS-a i Reformista, a on je svog protukandidata pobijedio za točno 1 glas, odnosno Hegedić je osvojio 313 glasova, dok je HDZ-ov Marko Fišter dobio 312 glasova. Za 37 glasova više, u Općini Beretinec pobjedu je odnio Nikola Žganec uz podršku HNS-a, HSS-a, SDP-a i BUZ-a, dok je dosadašnji načelnik nezavisni Igor Kos usprkos podršci HDZ-a, Reformista i HSU izgubio izbore.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
  10:36GUŠTI SU GUŠTI - VITASOVIĆ ALEN
  10:23VRATIO SAM SE ŽIVOTE - MONTENO KEMAL
  10:16JEDAN DAN JEDNA NOĆ - MERLIN DINO
  10:14JAJA DING DONG - FIRE SAGA
  10:07SVE DA HOĆU - BUĐENJE FEAT. NENO BELAN
 • Varaždin

  Gradonačelnik Bosilj preuzeo dužnost nadzapovjednika Varaždinske građanske garde

  Svečanom ceremonijom ispred Gradske vijećnice, te preuzimanjem sablje, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu 12. lipnja 2021. godine je preuzeo dužnost nadzapovjednika Varaždinske građanske garde. Nakon pregleda postrojbe varaždinskih purgara, prijavak mu je predao i uručio sablju zapovjednik Varaždinske građanske garde Dražen Loparić. Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj imao je čast izvesti i glasni pucanj iz Varaždinskog topa ispred Starog grada. Ovim činom Varaždinska građanska garda koja njeguje […]

  today14/06/2021 7