play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Tek nam je 20 godina!

Na današnji dan prije točno 20 godina s radom je počeo Radio Megaton. Gledajući unazad, dovoljno je to iskustva i svakodnevnog dokazivanja, ali i puno ulaganja, kako u radne prostore i tehniku, tako i u kvalitetu programskih sadržaja.

Slavljenička atmosfera tijekom dana bila je prožeta dobrom glazbom i šaljivim programskim sadržajima, kontakt programom i vrijednim nagradnim igrama. Tako je već postalo uobičajeno da se na sam rođendan Radija nagrađuju slušatelji koji su tijekom proteklih 365 dana na radijsku adresu poslali razglednicu, dopisnicu, pismo ili čestitku, no, tu su bila i brojna druga iznenađenja koja je radijska ekipa pripremila za slušatelje. Prije svega podijeljeno je deset rođendanskih torti slušateljima koji su proteklih deset dana točno odgovorili na pitanja vezana uz Megaton. Drugih deset torti dijeli se u narednih deset dana, tako da će 20. rođendan biti proslavljen uz 20 prekrasnih i sigurno prefinih torti.

 

Omiljena radio postaja, čije je sjedište u Cargovcu, prvi je izbor velikom broju slušatelja već niz godina. Potvrđuju to i posljednja istraživanja slušanosti koja dokazuju privrženost stanovnika Varaždinske županije upravo našoj radio postaji. Naime, svakodnevno nas u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji sluša gotovo 84 tisuće slušatelja s dnevnim dosegom od 105 tisuće. Odgovornost pri realizaciji emisija stoga je još veća, a kvaliteta i proizvedeni radijski sadržaj još sveobuhvatniji i raznovrsniji. Orijentiranost isključivo na lokalno informiranje, lokalne sugovornike i lokalna događanja, programske su odrednice ovog Radija. Vodeći se principima objektivnosti i aktualnosti, program je prožet brojnim kraćim formama informativnih emisija tijekom dana, te mozaičnim emisijama (uglavnom) u večernjim satima i u danima vikenda.  Programska osnova uravnotežena je u smislu odnosa glazbe i programskih sadržaja lokalnog karaktera.

Informativni program čine dnevne emisije „Vijesti“ koje se emitiraju u 6 termina tijekom dana (novi termin je u 19:45 sati), informativni dnevnik „Vijesti dana“ svakodnevno se može pratiti u 17:45 sati, reportaže se objavljuju u petominutnoj dnevnoj emisiji „Kaj ima“ u tri termina (6:20, 9 i 15 sati) dok se izravno u program s terena svakoga dana novinari uključuju u emisiju „Tu kraj nas“ u 9:20. Aktualnim društveno političkim temama bave se emisije „U centru“ i „Kroz naš zavičaj“ (utorkom, srijedom i četvrtkom u 11 sati) i „Aktualno“ (petkom u 11 sati),  dok se poljoprivredne teme i aktualnosti obrađuju u „Poljoprivredniku“ (nedjeljom od 9 sati). Zabavni program se sastoji od mozaičnih emisija dužeg formata i to: „Ususret vikendu“ (petkom od 12 sati), „Konačno vikend“ (petkom i subotom od 16 sati) i „Samo veselo“ (nedjeljom od 10 sati i 30 minuta). Ove emisije kroz niz rubrika ležernog karaktera donose informacije i zanimljivosti iz svijeta zabave s najavom kulturnih zbivanja, no bave se i tradicionalnim običajima, lokalnom gastronomijom, te tradicijskom kulturom, o čemu govore i sami slušatelji kroz kontakt program.

U odnosu 80:20 program je glazbeno orijentiran na domaću, hrvatsku glazbu, a zastupljene su sve glazbene preferencije slušatelja od zabavne, tamburaške i klupske glazbe do evergreena. Slijedom toga, emitiraju i tematske glazbene emisije: „Ponedjeljkom domaće“, „Strano vs domaće“, „Glazbena nostalgija“, „Glazbeni spomenar“, „Reci mi pjesmom“, „Okreni se na peti“ i „Mega party“. Neizostavne su i različite tematske emisije koje se bave očuvanjem zdravlja, informacijama iz škola, te kulturom u tjednoj emisiji četvrtkom od 16 sati („Kultura u malom“).  Sportski je program koncipiran kroz tjednu emisiju „Sport ponedjeljkom“ (od 11 sati) koja traje dva sata.

Radio Megaton je komercijalna radio postaja. Velika pozornost pridaje se pružanju kvalitetnog servisa klijentima koji koriste usluge oglašavanja, pa uz prepoznatljive vokale, kreativne ideje u montaži i otvoren, prijateljski pristup, suradnja rezultira uspješnim poslovnim rezultatom.

Radio Megaton emitira 24 sata dnevno, a vođeni se program realizira od 6 do 21 sat, te je podijeljen u četiri voditeljske cjeline: „Dobro jutro, Megatonci!“, „Megatonci, dobar dan!“, „Megalaganica“ i „Bez ograničenja“. U izradi programskih sadržaja sudjeluje 11 radijskih djelatnika: IT stručnjak Marko Plantić,  David Bralo, Marlon Janiček, Tomislav Peček, Miroslav Brezovec, Nikolina Jureković Novoselec i Kristina Ljubić, djelatnici u marketingu Miljenka Križnjak i Darko Foder, glavna urednica Ljiljana Vuglač te direktorica Anica Plantić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%