play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svjetski je dan radija, sretan nam!

Svjetski je dan radija. Datum obilježavanja odredio je UNESCO prema datumu pokretanja međunarodne radijske postaje Ujedinjenih naroda, koji je prvi puta emitirao svoj program upravo na današnji dan 13. veljače 1942. godine.

Prva radiopostaja u Pittsburghu započela je redovito emitirati davne 1920. godine, dok je povijest radija u Hrvatskoj započela samo šest godina kasnije, a Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. godine.

Radio Megaton se u eteru prvi puta javlja 3. listopada 2002. godine na 104,9 MHz, te je omiljena radio postaja i prvi izbor velikom broju slušatelja već niz godina.

U cilju informiranja slušateljstva emitiraju se emisije informativnog karaktera: „Vijesti“ (svakodnevno u 7:45, 9:45, 11:45, 13:45, 15:45 i 19:45), „Vijesti dana“ (17:45), „Vijesti tjedna“ (nedjeljom u 15:45), „Aktualno“, „Kroz naš zavičaj“ i „U centru“ (od utorka do petka u 11 sati), a emitiraju se i specijalizirane emisije: „Sport ponedjeljkom“ (ponedjeljkom u 11 sati), emisija iz kulture „Kultura u malom“ (četvrtkom u 16 sati), emisija o kulturno -povijesnom nasljeđu Varaždina „Ulicama baroknog grada“ (svake druge subote u 11 sati), emisija o medijskoj pismenosti „Zarez, točka, uskličnik“ (svake druge subote u 11 sati),  te „Poljoprivrednik“ (nedjeljom u 9 sati). Glazbeni sadržaji su najzastupljeniji u programu Radija Megaton. U odnosu 80:20 program je glazbeno orijentiran na domaću, hrvatsku glazbu, a zastupljene su sve glazbene preferencije slušatelja od zabavne, tamburaške i klupske glazbe do evergreena. Slijedom toga, emitiraju i tematske glazbene emisije: „Ponedjeljkom domaće“, „Strano vs domaće“, „Glazbena nostalgija“, „Glazbeni spomenar“, „Reci mi pjesmom“, „Okreni se na peti“ i „Mega party“. Uz to, slušatelji kreiraju jedan segment programa kroz emisije „Glazbena kutija“ i „Emisija želja i čestitaka“.

Sveobuhvatnost tema i programskih sadržaja doprinose čvrstom pozicioniranju Radija Megaton na prvom mjestu po slušanosti radio postaja na ovom području. Naime, frekvenciju 104,9 MHz svakodnevno sluša više od 70 tisuća slušatelja s dnevnim dosegom od  izvanrednih 89.300 slušatelja.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jana Koščak dijelila medalje na kvalifikacijama Erste Plave Lige

  Stadion Sloboda u Varaždinu, 22. svibnja bio je domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu 2024, za koju su se natjecali učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije i okolice. Sudjelovalo je 187 djece od 1. do 6. razreda, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije plasiralo se na finalno natjecanje, koje će se održati 7. rujna u Zagrebu u sklopu memorijala Boris Hanžeković. Nenad Pavliček iz Atletskog kluba Sloboda, […]

  today25/05/2024 8

  0%