play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svjetski je dan prijevremeno rođene djece

U cijelom svijetu jedno od desetoro djece rođeno je prije vremena. U Hrvatskoj je riječ o više od 2600 djece godišnje, odnosno sedmoro svakoga dana. Takvoj djeci, da bi preživjela, neophodni su namjenski medicinski uređaji te velika stručnost i posvećenost kvalitetno i stručno obrazovanih medicinskih djelatnika.

Potporu roditeljima prijevremeno rođene djece kontinuirano pruža jedina Udruga ove vrste na području Republike Hrvatske – Klub roditelja nedonoščadi “Palčići”.

Dana 17. studenog, širom svijeta, organiziraju se aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti o problemu prijevremenog rađanja. Jedna od tih aktivnosti je osvjetljavanje poznatih građevina dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje, budući da je to boja koja simbolizira „Palčiće“.

Tim povodom zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu danas, 17. studenoga 2022. godine biti će osvijetljena ljubičastom bojom, čime će Grad Varaždin kao i prethodnih godina  dati podršku prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima.

Osim ljubičaste boje, simbol prijevremeno rođene djece je i niz od deset dječjih čarapica, od kojih jedna, najmanja, simbolizira jedno prijevremeno rođeno dijete od desetoro rođenih.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Gradu Varaždinu nagrada Žuti okvir

  Gradu Varaždinu i Razvojnoj agenciji Sjever – DAN dodijeljena je nagrada Žuti okvir. Na svečanosti u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu nagradu su u ime Grada Varaždina i agencije primili Slađana Miočić, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti i Željko Bedeković, ravnatelj Razvojne agencije Sjever DAN. Riječ je o prestižnoj nagradi ŽUTI OKVIR za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, koje u sklopu projekta Održiva Hrvatska dodjeljuju časopis National Geographic Hrvatska […]

  today13/12/2022 95

  0%