play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svjetski je dan prijevremeno rođene djece

U cijelom svijetu jedno od desetoro djece rođeno je prije vremena. U Hrvatskoj je riječ o više od 2600 djece godišnje, odnosno sedmoro svakoga dana. Takvoj djeci, da bi preživjela, neophodni su namjenski medicinski uređaji te velika stručnost i posvećenost kvalitetno i stručno obrazovanih medicinskih djelatnika.

Potporu roditeljima prijevremeno rođene djece kontinuirano pruža jedina Udruga ove vrste na području Republike Hrvatske – Klub roditelja nedonoščadi “Palčići”.

Dana 17. studenog, širom svijeta, organiziraju se aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti o problemu prijevremenog rađanja. Jedna od tih aktivnosti je osvjetljavanje poznatih građevina dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje, budući da je to boja koja simbolizira „Palčiće“.

Tim povodom zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu danas, 17. studenoga 2022. godine biti će osvijetljena ljubičastom bojom, čime će Grad Varaždin kao i prethodnih godina  dati podršku prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima.

Osim ljubičaste boje, simbol prijevremeno rođene djece je i niz od deset dječjih čarapica, od kojih jedna, najmanja, simbolizira jedno prijevremeno rođeno dijete od desetoro rođenih.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Promovirana knjiga Krunoslava Kruljca „Dugi konec“

  U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ promovirana je nova knjiga varaždinskog novinara i spisatelja Krunoslava Kruljca „Dugi konec“. U knjizi autor opisuje zgrade, ljude i događaje iz najduže ulice u Varaždinu koja danas nosi naziv Zagrebačka ulica. To je već peta knjiga ovog autora kojom se prometnuo u jednog od najistaknutijih varaždinskih kroničara čuvajući od zaborava specifičnosti života u baroknom gradu. Knjigu su predstavili bivši varaždinski gradonačelnik Alfred Obranić […]

  today25/03/2022 41

  0%