play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svjetski je dan prijevremeno rođene djece

U cijelom svijetu jedno od desetoro djece rođeno je prije vremena. U Hrvatskoj je riječ o više od 2600 djece godišnje, odnosno sedmoro svakoga dana. Takvoj djeci, da bi preživjela, neophodni su namjenski medicinski uređaji te velika stručnost i posvećenost kvalitetno i stručno obrazovanih medicinskih djelatnika.

Potporu roditeljima prijevremeno rođene djece kontinuirano pruža jedina Udruga ove vrste na području Republike Hrvatske – Klub roditelja nedonoščadi “Palčići”.

Dana 17. studenog, širom svijeta, organiziraju se aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti o problemu prijevremenog rađanja. Jedna od tih aktivnosti je osvjetljavanje poznatih građevina dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje, budući da je to boja koja simbolizira „Palčiće“.

Tim povodom zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu danas, 17. studenoga 2022. godine biti će osvijetljena ljubičastom bojom, čime će Grad Varaždin kao i prethodnih godina  dati podršku prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima.

Osim ljubičaste boje, simbol prijevremeno rođene djece je i niz od deset dječjih čarapica, od kojih jedna, najmanja, simbolizira jedno prijevremeno rođeno dijete od desetoro rođenih.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U ponedjeljak počinje Kliker festival

  Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u petak je nazočio konferenciji za novinare povodom najave Kliker festivala koji će se u Varaždinu održati od 4. do 10. listopada 2021. godine. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će se u Varaždinu održati festival namijenjen djeci od najranije dobi do starijih dobnih skupina. „Veseli me što se u Varaždinu kontinuirano nešto događa i što imamo raznovrsne manifestacije u kojima svi naši sugrađani mogu […]

  today01/10/2021 31

  0%