play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća uz podjelu općinskih priznanja, proslavljen Dan Općine Cestica

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanoj u Kulturnom centru uz nazočnost brojnih gostiju i mještana, proslavljen je Dan Općine Cestica.

Unatoč poplavama i drugim nepogodama koje su zadesile ovaj kraj unazad nekoliko mjeseci, sve zacrtano se realiziralo“ – istaknuo je načelnik Općine Mirko Korotaj naglasivši kako je ŽUC sa milijun eura sufinancirao sanaciju cesta i klizišta.

 

„Počela je dogradnja vrtića vrijedna milijun i 200 tisuća eura, pri čemu je milijun eura iz Mjere 7.4.1. , 100 tisuća eura financira se iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te isto toliko iz Općinskog proračuna. Drugi veliki projekt je uređenje i adaptacija Društvenog doma u Gornjem Vratnu ukupne vrijednosti 700 tisuća eura. Iz Mjere 7.4.1. stiže 600 tisuća eura, a preostalih 100 tisuća će financirati iz Ministarstva regionalnog razvoja i Općina. Treći veliki projekt je izgradnja prostorija Mjesnog odbora Jarki čija je procijenjena vrijednost 240 tisuća eura, pri čemu 40 tisuća eura stiže iz LAG-a Sjeverozapad, a preostalih 200 tisuća iz Ministarstva regionalnog razvoja i Općine. Aplicirano je i na natječaje Fonda za zaštitu okoliša za projekte energetske obnove Vatrogasnih domova Lovrečan – Dubrava, Babinec i Radovec Polje.“ – istaknuo je načelnik Korotaj zahvalivši svima koji su u dosadašnjem tri desetljeća dugom djelovanju Općine Cestica doprinijeli njezinom razvoju.

 

Predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen je u svom govoru kazao kako je iza Općine Cestica 30 godina trnovitog, ali i plodonosnog rada. „Briga za drugoga i zajednicu u kojem živimo, od početka su u fokusu vlasti, čime je dosegnuta visoka razina razvoja cestičkoga kraja. Unatoč vidljivim rezultatima, ti rezultati i obvezuju, pa je pravi posao tek pred nama čime želimo stvoriti bolju budućnost za svoje mještane.“

 

„Razliku čine pojedinci koji su se usudili planirati i ulagati bez obzira na mala proračunska sredstva“ – rekao je u svome govoru načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je posebno istaknuo vidljivi razvojni standard cjelokupnog općinskog područja.

 

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak čestitavši žiteljima Općine Cestica njihov dan, kazao je kako pogranična Općina Cestica u najvećoj mjeri baštini zapadnoeuropske vrijednosti, a što je vidljivo na svakom koraku. Ujedno, zahvalio je vatrogascima i svima koji su dali svoj doprinos pomoći mještanima tijekom elementarnih nepogoda koje su pogodile ovaj kraj.

 

Prisutnima se obratio i saborski zastupnik Predrag Štromar koji je u svome obraćanju pohvalio viziju koja je još prije trideset godina utabala put razvoja Općine Cestica i doprinijela tome da je Općina Cestica poželjno mjesto za život sa standardom koji nadmašuje i puno veće sredine. Također, zastupnik Štromar je najavio sanaciju klizišta u Križanču i Radovcu, a radovi bi trebali početi već idućega tjedna.

 

Na svečanoj su sjednici uručena i javna općinska priznanja. Dobitnici Nagrade Općine Cestica su udomiteljske obitelji Klasić iz Križovljana Radovečkog i Juričinec iz Brezja Dravskog, Grb Općine Cestica su primili Stanko Vincetić i Antun Bosilj, a Plaketu Vatrogasna zajednica Općine Cestica, te tvrtke „Županić graditeljstvo“ i „Desyre“.

 

Uručene su i novčane nagrade učenicima i studentima, a dobitnici su: Ema Premec, Marko Gerbus, Mihael Zagorec, Sara Spevan, Doroteja Golubić, Tomislav Milec, Ivana Kokot, Tessa Hrženjak, Lana Hutinski, Martin Kokot, Lucija Kokot, Jakov Kostanjevac, Filip Kostanjevac, Dora Majer i Kristijan Županić.

 

Svečanu su sjednicu glazbeno zaokružile članice zbora Stellarium pod vodstvom dirigentice Gordane Kos Kolar.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%