play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svečanom sjednicom obilježen dan Općine Petrijanec

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Petrijanec obilježila je u petak, 28. lipnja, svoj dan, a svečanosti su prisustvovali brojni gosti, izaslanik predsjednika RH i predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zastupnica u Hrvatskom saboru Anita Curiš Krok i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Uz njih, slavljenicima su se pridružili i mnogi drugi načelnici i gradonačelnici općina i gradova s područja Varaždinske županije, ali i Republike Slovenije te direktori i ravnatelji mnogih tvrtki i poduzeća. Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić.
Održane su 32 sjednice općinskog vijeća. To je mislim u Varaždinskoj županiji najviše, koliko ćemo još održati, ne znam. Prošle godine smo obilježili 30. godina postojanja općine i uvjeren sam da su svi koji su u to vrijeme radili u Općini radili za njezinu dobrobit. Smatram da je tako i danas – poručio je Evačić.

Na njega se nadovezao Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec, koji je u svom obraćanju nabrojio projekte koji su ostvareni u proteklom razdoblju. Pritom je izrazio zadovoljstvo što se sjednica održava u obnovljenoj staroj školi koja je izgrađena daleke 1868. godine.
O obnovi stare škole pričamo skoro trideset godina i to smo konačno ostvarili. Bilo je mnogo prepreka koje smo morali riješiti, no danas mogu reći da sam sretan što smo uspjeli ovu zgradu u samom centru Petrijanca obnoviti i staviti je u funkciju. Uloženo je ukupno 750.000 eura, od čega 150.000 eura preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a isto toliki iznos osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. U tijeku je rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića u Petrijancu, projekt vrijedan 2,8 milijuna eura, a pred nama je i izgradnja područnog vrtića u Novoj Vesi Petrijanečkoj. Od velikih projekata izdvojio bih Sportski centar u Majerju vrijedan 350.000 eura, a tu je i projekt rekonstrukcije nekoliko trgova – rekao je Posavec zahvalivši se pritom svim mještanima na razumijevanju, susretljivosti i suradnji.

Sveukupno, riječ je o projektima “teškim” 5,4 milijuna eura. Naš općinski proračun iznosi oko tri milijuna eura, dok su nam porezni prihodi oko 1,3 milijuna eura što potvrđuje kolika je veličina ovih svih investicija i koliko znači dosadašnje pametno planiranje – dodao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Čestitke su uputili i izaslanik Predsjednika RH Orsat Miljenić, potpredsjednik Hrvatskog Sabora Hajdaš Dončić, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj kao i župan Anđelko Stričak.
ŽUC je prošle godine na ovom području asfaltirao jednu od “žila kucavica”, a to je Novoveška cesta koja vodi od Varaždina pa sve do Maruševca, a u ovoj općini u pripremi imamo i projekte obnove područnih škola, u Strmcu te Novoj Vesi. Isto tako, krenuli smo prvim koracima oko izrade studija kako bi izradili idejno rješenje za izgradnju Podravske magistrale. Na lokalnoj razini je od naše strane, i Općine Ormož skoro sve usuglašeno. Sada očekujemo signal od nadležnih ministarstava kako bismo započeli i s tim projektom koji je važan i za mještane općine Petrijanec – rekao je župan Stričak iskoristivši priliku čestitati svim dobitnicima ovogodišnjih općinskih priznanja.

Dodajmo da je u svom obraćanju okupljenima potpredsjednik Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić naglasio da mu je uvijek drago doći u dobre lokalne sredine, koje prepoznaju potrebe stanovnika.
Ono što je dobro za općinu što se grade te su u planu dva dječja vrtića i da su sva djeca upisana. To je u 21. stoljeću važno za moralnu integraciju žena u društvo. Čestitke i samo tako dalje – rekao je Dončić.

Rječit je bio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji je ustvrdio da je Općina Petrijanec pokazatelj da je s pravom općina.
Kad pogledate što je sve zadnjih godina napravljeno po pitanju socijalne skrbi i starijih, turizma, vinskih cesta i vatrogastva te puno toga ostaloga zaista je načelnik Željko Posavec napravio dobar posao. S općinom radimo i neke zajedničke projekte, od uklanjanja bala, izgradnje sortirnice, a dio su i ITU mehanizma, što donosi i određena sredstva kojih se zapravo Grad Varaždin odrekao kako bi se i susjedne općine razvijale kao Varaždin – zaključio je Neven Bosilj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%