play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svečano otvoren novouređeni Trg Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama

U srijedu, 4. kolovoza, svečano je otvoren novouređeni glavni gradski trg u Varaždinskim Toplicama, Trg Republike Hrvatske.

Zadovoljstvo dovršenim projektom s građanima Varaždinskih Toplica i gostima podijelila je gradonačelnica Dragica Ratković. „Dočekali smo i taj svečani trenutak da otvorimo trg u centru našeg grada. Bilo je puno problema, ali smo ih riješili. Za drugi mandat najavili smo da nastavljamo s razvojem. Marljivo smo radili i to se vidi. A prepoznali su to i građani. Kad smo pripremali tehnički pregled, prišao mi je jedan sugrađanin i rekao da ovaj trg za Varaždinske Toplice znači isto što i Pelješki most za Hrvatsku.” – rekla je Ratković.

„Uređenje trga koštalo je 3 milijuna kuna. U našem gradu sve je zaštićeno i trebalo je ispuniti uvjete konzervatora. Ali nije nam žao niti jedne kune koja je uložena. Kad me pitaju kako vidim budućnost naših Toplica odgovor je: kao grad uređen s četiri zvjezdice. Jednu zvjezdicu večera smo otvorili” – dodala je gradonačelnica.

Na svečanosti je bila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je naglasila da se trg nalazi u samom srcu Varaždinskih Toplica, svojevrsnog dragulja Varaždinske županije. „Sigurna sam da će ovako moderno uređeni trg ubrzo postati još jedan od prepoznatljivih simbola ovog grada. Varaždinske Toplice su oduvijek bile mamac mnogim turistima, kako domaćim, tako i stranim, te vjerujem kako će Toplice nakon ulaganja i niza investicija koje se provode, ali i koje će se provesti u bližoj budućnosti, biti zamašnjak razvoja kontinentalnog turizma ovog dijela Hrvatske.” – kazala je zamjenica župana Zagorec.

Novouređeni Trg Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama blagoslovio je župnik Stjepan Mostečak. A kako priliči svečanom trenutku, na otvorenju je nazdravljeno pjenušcem Vinarije Najman iz Martinkovca, čija su vina nagrađena Decanterovim nagradama. U glazbenom dijelu program otvorenja, koji su pripremili Grad Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica, nastupili su Mirta i Emerik te Zvonimir Detelj.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  GDCK Ivanec započinje sa provođenjem projekata „Pomoć u kući 2023.“

  Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je s Gradom Ivanec, Općinom Maruševec i Općinom Donja Voća, odnosno jedinicama lokalne samouprave koji su bili partneri u projektu „Zaželi- Aktivne u zajednici II“ 01.06.2023. godine krenulo u provedbu projekata „Pomoć u kući na području Grada Ivanca 2023.“, „Pomoć u kući na području Općine Maruševec 2023.“ i „Pomoć u kući na području Općine Donja Voća 2023.“. Navedene jedinice lokalne samouprave prepoznale su veliku potrebu […]

  today02/06/2023 1

  0%