play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svečano otvoren novouređeni Trg Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama

U srijedu, 4. kolovoza, svečano je otvoren novouređeni glavni gradski trg u Varaždinskim Toplicama, Trg Republike Hrvatske.

Zadovoljstvo dovršenim projektom s građanima Varaždinskih Toplica i gostima podijelila je gradonačelnica Dragica Ratković. „Dočekali smo i taj svečani trenutak da otvorimo trg u centru našeg grada. Bilo je puno problema, ali smo ih riješili. Za drugi mandat najavili smo da nastavljamo s razvojem. Marljivo smo radili i to se vidi. A prepoznali su to i građani. Kad smo pripremali tehnički pregled, prišao mi je jedan sugrađanin i rekao da ovaj trg za Varaždinske Toplice znači isto što i Pelješki most za Hrvatsku.” – rekla je Ratković.

„Uređenje trga koštalo je 3 milijuna kuna. U našem gradu sve je zaštićeno i trebalo je ispuniti uvjete konzervatora. Ali nije nam žao niti jedne kune koja je uložena. Kad me pitaju kako vidim budućnost naših Toplica odgovor je: kao grad uređen s četiri zvjezdice. Jednu zvjezdicu večera smo otvorili” – dodala je gradonačelnica.

Na svečanosti je bila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je naglasila da se trg nalazi u samom srcu Varaždinskih Toplica, svojevrsnog dragulja Varaždinske županije. „Sigurna sam da će ovako moderno uređeni trg ubrzo postati još jedan od prepoznatljivih simbola ovog grada. Varaždinske Toplice su oduvijek bile mamac mnogim turistima, kako domaćim, tako i stranim, te vjerujem kako će Toplice nakon ulaganja i niza investicija koje se provode, ali i koje će se provesti u bližoj budućnosti, biti zamašnjak razvoja kontinentalnog turizma ovog dijela Hrvatske.” – kazala je zamjenica župana Zagorec.

Novouređeni Trg Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama blagoslovio je župnik Stjepan Mostečak. A kako priliči svečanom trenutku, na otvorenju je nazdravljeno pjenušcem Vinarije Najman iz Martinkovca, čija su vina nagrađena Decanterovim nagradama. U glazbenom dijelu program otvorenja, koji su pripremili Grad Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica, nastupili su Mirta i Emerik te Zvonimir Detelj.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Vijećnici Županijske skupštine održali prvu radnu sjednicu

  Na prvoj radnoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije jednoglasno je prihvaćen drugi rebalans županijskog proračuna kojim su osigurana inicijalna sredstva za pripremu novih projekata u školstvu te sanaciju ukazanih potreba u zdravstvu. Njime su korigirane vrijednosti projekata koji nisu ocijenjeni od strateškog značaja za razvoj Županije, a ključne korekcije od 7,2 milijuna kuna odnose se na obustavu projekta natkrivanja Atrija Županijske palače vrijednog 6,7 milijuna kuna te umanjenje troškova dekorativne […]

  today23/09/2021 4