play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Svečano obilježena 32. godišnjica osnutka SJP PU Varaždinske „Rode”

Kod Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin u Domovinskom ratu u Milčetićevoj ulici u subotu je svečano obilježena 32. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“. Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković je zajedno sa zamjenicom župana Silvijom Zagorec položio ruže za 37 poginulih i nestalih policajaca i tako odao počast onima čini je neizmjeran doprinos u oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu.

Svečanosti su uz članove obitelji poginulih pripadnika Specijalne jedinice policije Policijske uprave varaždinske „RODA“ prisustvovali i ratni pripadnici „RODA“ na čelu s predsjednikom Udruge Draženom Vitezom, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, general Josip Lucić, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, načelnik PU međimurske Ivan Sokač, ratni načelnik PU varaždinske Ivan Žitnjak i brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zamjenik gradonačelnika ovom je prigodom pripadnicima „RODA“ čestitao obljetnicu osnutka istaknuvši kako je važno obilježiti i prisjetiti se naših poginulih i nestalih branitelja koji su među prvima krenuli u obranu domovine i tako bili nositelji života i slobode Republike Hrvatske. „Dužni smo odati im počast, zahvaliti im i prisjetiti se njihove hrabrosti. Doprinijeli su nezavisnosti i napretku naše zemlje tada, a pripadnici Udruge čine to i danas svojim radom i djelovanjem kroz brojne projekte i aktivnosti u koje su uključeni.“ – rekao je Miroslav Marković.

Specijalna jedinica policije tadašnje Policijske uprave Varaždin koju su sačinjavali pripadnici s područja Varaždina, Međimurja, Zagorja i Podravine utemeljena je 18. ožujka 1991. godine.

oznorCO_vivi

oznorCO_vivi
oznorCOBR_vivi
oznorCOBR_vivi

oznorCOBR_vivi
oznorCOBR_vivi
oznorCOBR_vivi

oznorCOBR_vivi
oznorCOBR_vivi

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu predane 122 državne nekretnine na daljnje raspolaganje i upravljanje

  S ciljem ubrzavanja procedura i stavljanja državne imovine u funkciju razvoja Varaždinske županije te njezinih gradova i općina, državna tajnica Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Sanja Bošnjak danas je županu Anđelku Stričaku i zamjeniku gradonačelnika Grada Varaždina Miroslavu Markoviću predala na daljnje postupanje ukupno 122 predmeta za upravljanje i raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske. Primopredajom predmeta provodi se Zakon o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH, koji je na snagu […]

  today10/04/2024 81

  0%