play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sve je spremno za fašničko ludilo u Sračincu

Na jarbolu ispred Doma kulture vijori se fašnička zastava, ključ Općine Sračinec nije više u rukama načelnika općine, što znači da je sve spremno za sutrašnji veliki 8. Međunarodni Srakarski fašnik. ” Evo nas u novoj godini i pred novim Srakarskim fašnikom, koji će ponovno na ulica Sračinca dovesti gotovo 1200 gostiju iz Hrvatske i inozemstva. Ovu veliku manifestaciju, jednu od najvećih tog tipa u Hrvatskoj, uspješno organizira Udruga maškara Črna sraka, pod vodstvom Slobodana Drožđeka, kojoj Općina Sračinec daje financijsku i tehničku potporu. Jednostavno, ponosni smo na naš fašnik! Hvala svima koji će sutra prodefilirati našim Sračincem, a sve mještane pozivamo da iziđu na ulice i vesele se zajedno s maškarama” rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Osim sutrašnjeg defilea karnevalskih skupina, koji počinje u 14 sati od Osnovne škole, u maloj dvorani Doma kulture u Sračincu otvorena je predivna izložba “Tradicijske maske Europe”. Na njoj je predstavljeno gotovo 100 ručno izrađenih unikatnih figura od prirodnih materijala iz cijele Europe i svijeta. Autori figura su bračni par Nikola i Marina Vrančić, koji su s ovom izložbom prisutni na karnevalskim priredbama već desetak godina. Izložene su i fotografije najboljeg slovenskog karnevalskog fotografa Janka Levaniča. Izložbu su među prvima posjetila djeca iz Dječjeg vrtića Bambi Sračinec.

 

.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%