play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sutra cijepljenje Modernom i Pfizerom u cijepnoj ambulanti u zgradi Kirurgije varaždinske bolnice

U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 180 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se četiri osobe s težom kliničkom slikom. Oporavilo se šest osoba i broj aktivnih slučajeva je 19. „Pred nama su velike festivalske, vjerske i sportske manifestacije te će upravo naša županija narednih nekoliko tjedana biti mjesto brojnih zbivanja i okupljanja. Svjesni smo da su masovna okupljanja veliki rizik, no vjerujem da, osim već nadaleko poznatog gostoprimstva, možemo našim dragim gostima osigurati i sigurnost. Iako svatko mora preuzeti odgovornost za sebe, samo zajedničkim snagama možemo osigurati pridržavanje svih potrebnih i propisanih epidemioloških mjera. Opreza nikada dosta jer je virus i dalje oko nas, tako da se svi skupa, bilo da smo sami organizatori ili gosti, trebamo potruditi da se manifestacije i događanja odvijaju u kontroliranim uvjetima kako bismo ostali sigurna destinacija – rekla je načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenica župana Silvija Zagorec te pozvala sve procijepljene s dvije doze da pribave COVID potvrde s kojima će kretanje biti znatno olakšano. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije će sutra, u četvrtak, 12. kolovoza, cijepljenje za građane organizirati u prostorima Opće bolnice Varaždin, u dvorani 1 u podrumu zgrade Kirurgije, koja se nalazi pokraj ORL ambulante. Ulaz u cijepnu ambulantu će biti organiziran sa sjeverne strane zgrade.

Zamjenica Silvija Zagorec je prostore danas obišla s ravnateljem Opće bolnice Varaždin dr. sc. Nenadom Kudelićem i Katicom Čusek, dr. med., voditeljicom Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. „Sutra će od 8 do 13 sati biti organizirano cijepljenje prvom i drugom dozom Moderne za građane koji su se prvi put cijepili 15. srpnja, kao i prvom dozom Pfizera za sve ostale zainteresirane građane bez najave. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje u slučaju da se stvore gužve. U Varaždinskoj županiji smo ostvarili 54 posto procijepljenosti odraslog stanovništva s jednom dozom, a 48,5 posto odraslog stanovništva cijepljeno je s dvije doze“ navela je dr. Čusek.

Zbog dobrog odaziva u srpnja i dodijeljenih termina za druge doze, cijepljenje će se za veći broj osoba organizirati ovaj mjesec u sportskoj dvorani Gospodarske škole u još dva termina, u srijedu, 18. kolovoza, i utorak, 24. kolovoza.  Od kraja kolovoza, pa nadalje Zavod za javno zdravstvo cijepljenje planira organizirati u cijepnoj ambulanti u prostorima zgrade Kirurgije. „Opća bolnica je Zavodu za javno zdravstvo stavila na raspolaganje prostore te ćemo im davati svu potrebnu podršku“ naveo je dr. sc. Kudelić.

O točnim terminima cijepljenja i lokaciji građani će, kao i dosad, biti unaprijed obaviješteni.  „Plan daljnjeg cijepljenja je takav da, uz Zavod, cijepljenje nastavljaju i liječnici obiteljske medicine u svojim ambulantama kako bi se obuhvat širio dalje i kako bi nam postotak procijepljenosti bio još veći“ rekla je dr. Čusek.

Dodajmo da Općina Bednja u suradnji s Varaždinskom županijom i Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije organizira cijepljenje drugom dozom Pfizer a u petak, 13. kolovoza, od 9 do 10.30 sati  u Vatrogasnom domu u Bednji. Cijepiti se mogu osobe koje su se prethodno prijavile.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Koncertom “Domovinu ljubim pjesmom” započeo projekt KUT u Varaždinskim Toplicama

    U Kongresnoj dvorani Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama u srijedu je koncertom "Domovinu ljubim pjesmom" započeo projekt KUT - Kultura u toplicama. Radi se o projektu u sklopu kojeg će se, do početka lipnja ove godine, održati izvedbe i pjesnička večer korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica. Organizator projekta je Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba, a upravo su oni bili […]

  today02/03/2024 3

  0%