play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sutra cijepljenje Modernom i Pfizerom u cijepnoj ambulanti u zgradi Kirurgije varaždinske bolnice

U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 180 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se četiri osobe s težom kliničkom slikom. Oporavilo se šest osoba i broj aktivnih slučajeva je 19. „Pred nama su velike festivalske, vjerske i sportske manifestacije te će upravo naša županija narednih nekoliko tjedana biti mjesto brojnih zbivanja i okupljanja. Svjesni smo da su masovna okupljanja veliki rizik, no vjerujem da, osim već nadaleko poznatog gostoprimstva, možemo našim dragim gostima osigurati i sigurnost. Iako svatko mora preuzeti odgovornost za sebe, samo zajedničkim snagama možemo osigurati pridržavanje svih potrebnih i propisanih epidemioloških mjera. Opreza nikada dosta jer je virus i dalje oko nas, tako da se svi skupa, bilo da smo sami organizatori ili gosti, trebamo potruditi da se manifestacije i događanja odvijaju u kontroliranim uvjetima kako bismo ostali sigurna destinacija – rekla je načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenica župana Silvija Zagorec te pozvala sve procijepljene s dvije doze da pribave COVID potvrde s kojima će kretanje biti znatno olakšano. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije će sutra, u četvrtak, 12. kolovoza, cijepljenje za građane organizirati u prostorima Opće bolnice Varaždin, u dvorani 1 u podrumu zgrade Kirurgije, koja se nalazi pokraj ORL ambulante. Ulaz u cijepnu ambulantu će biti organiziran sa sjeverne strane zgrade.

Zamjenica Silvija Zagorec je prostore danas obišla s ravnateljem Opće bolnice Varaždin dr. sc. Nenadom Kudelićem i Katicom Čusek, dr. med., voditeljicom Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. „Sutra će od 8 do 13 sati biti organizirano cijepljenje prvom i drugom dozom Moderne za građane koji su se prvi put cijepili 15. srpnja, kao i prvom dozom Pfizera za sve ostale zainteresirane građane bez najave. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje u slučaju da se stvore gužve. U Varaždinskoj županiji smo ostvarili 54 posto procijepljenosti odraslog stanovništva s jednom dozom, a 48,5 posto odraslog stanovništva cijepljeno je s dvije doze“ navela je dr. Čusek.

Zbog dobrog odaziva u srpnja i dodijeljenih termina za druge doze, cijepljenje će se za veći broj osoba organizirati ovaj mjesec u sportskoj dvorani Gospodarske škole u još dva termina, u srijedu, 18. kolovoza, i utorak, 24. kolovoza.  Od kraja kolovoza, pa nadalje Zavod za javno zdravstvo cijepljenje planira organizirati u cijepnoj ambulanti u prostorima zgrade Kirurgije. „Opća bolnica je Zavodu za javno zdravstvo stavila na raspolaganje prostore te ćemo im davati svu potrebnu podršku“ naveo je dr. sc. Kudelić.

O točnim terminima cijepljenja i lokaciji građani će, kao i dosad, biti unaprijed obaviješteni.  „Plan daljnjeg cijepljenja je takav da, uz Zavod, cijepljenje nastavljaju i liječnici obiteljske medicine u svojim ambulantama kako bi se obuhvat širio dalje i kako bi nam postotak procijepljenosti bio još veći“ rekla je dr. Čusek.

Dodajmo da Općina Bednja u suradnji s Varaždinskom županijom i Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije organizira cijepljenje drugom dozom Pfizer a u petak, 13. kolovoza, od 9 do 10.30 sati  u Vatrogasnom domu u Bednji. Cijepiti se mogu osobe koje su se prethodno prijavile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Nadzornim kamerama Grad Varaždin želi spriječiti odbacivanje otpada u okoliš

  U cilju sprječavanja stvaranja divljih deponija smeća i odbacivanja svih vrsta otpada u okoliš, na području Grada Varaždina postavljene su prve četiri nadzorne kamere.  Po dvije kamere postavljene su na lokacijama u  Sajmišnoj ulici i Bombelessovoj cesti. Za postavljanje kamera su odabrane lokacije na kojima je već ranije utvrđeno učestalo ilegalno odbacivanje otpada od strane neodgovornih pojedinaca. Postavljeni uređaji  fotografski bilježe svako približavanje lokacijama na kojima se nalaze. Uređaji su propisno […]

  today26/01/2022 2