play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Susret članova Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća Varaždin

Izložbom na otvorenom, radionicama, kvizovima i igrama na Starom gradu je održan Susret forumaša svih varaždinskih osnovnih škola i dječjih vijećnika Varaždina.  Na Dan planeta Zemlja svojim su eko-temama, plakatima i  pjesmom ovoj aktivnosti pridružili,  učenici Centra T.Špoljar. Teme susreta bile su vezane uz projekt DGV-a Godina protiv govora mržnje i Bolje-više-čišće, uz Dan Zemlje. Susretu se pridružio i predsjednik GV Varaždina Lovro Lukavečki koji je forumaše upoznao s projektom revitalizacije Dravske park šume te je saslušao prijedloge uređenja šume koje su ponudila djeca (učionice na otvorenom, više klupica za odmor rekreativcima i građanima, više „otoka“ za odlaganje smeća, igrališta da djecu, ali i djecu starije dobi iznad 12 godina, poučne i biciklističke staze i dr.). Time su se forumaši uključuju u kreiranje odluka koje se tiču života djece u gradu Varaždinu, a na što imaju pravo temeljem Konvencije UN-a o dječjim pravima. Upravo je participacija (uključivanje djece u donošenje odluka u lokalnim zajednicama) trogodišnji projekt Saveza DND-a “Utjecaj, a ne ukras!” u kojemu sudjeluju i varaždinski forumaši i vijećnici te su ove godine već sudjelovali na trodnevnoj edukaciji u Tuhlju i susreli se s hrvatskim europarloamentarcima u Europskom parlamentu u Bruxelessu.

Na Susretima su predstavljeni rezultati sviju anketa koje su forumaši proveli na satovima informatike na varaždinskim školama. Više od 1070 ispitanika odgovaralo je na pitanja o vršnjačkom nasilju u školama i eko-viđenjima djece u gradu Varaždinu. Nakon što je predsjednik GV grada Varaždina sudjelovao u eko-kvizu te zajedno s koordinatoricom i mentoricom Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća Dubravkom Novak Lukavečki je s djecom razgovarao o ekološkim problemima u Varaždinu te o vršnjačkom nasilju. Upozorili su na važnost uključivanja i sudjelovanja djece u procesima odlučivanja te na poštivanje prava djece. Druženje je nastavljeno eko igrama i radionicama dječjih prava.

Forumaši i vijećnici su Susret ocijenili vrlo korisnim i zabavnim te su izrazili želju da se ponovno okupe sa sličnim temama u Dječjem tjednu na jesen.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Županijski savez poljoprivrednih udruga obilježava 15. godišnjicu rada na Franjevačkom trgu u Varaždinu

  Na Franjevačkom trgu, ispred Županijske palače u Varaždinu Županijski savez poljoprivrednih udruga u subotu, 11. lipnja će prigodnim programom obilježiti 15. godišnjicu rada. Od 9 do 12 sati predstavit će se 13 udruga članica Saveza s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje, pa će se građani moći upoznati s njihovim radom, ali i degustirati i kupiti fine, domaće proizvode. U ponudi će biti povrće, bučino ulje […]

  today10/06/2022 67 2

  0%