play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stvoreni uvjeti za uređenje i obnovu varaždinskih prometnica

Nakon donošenja i objave Rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave koja je objavljena na stranicama DKOM-a 31. srpnja, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je u palači Patačić potpisao Okvirni sporazum za izvođenje radova na redovitom i izvanrednom održavanju nerazvrstanih cesta na području Grada Varaždina s predstavnicima Zajednice ponuditelja COLAS HRVATSKA d.d.; PZC Varaždin d.d. – predsjednikom Uprave COLAS Hrvatska d.d. Sinišom Košćakom i predsjednikom Uprave PZC Varaždin d.d. Sašom Vargom. Sporazum u vremenskom trajanju od 4 godine vrijednosti 9.910.235,28 eura bez PDV, odnosno 12.387.794,10 eura s PDV omogućit će uređenje, rekonstrukciju i obnovu gradskih cesta i prometnica.

 

„Ovime je završen 8 mjeseci dug postupak jer od 21. studenog 2022. godine kad je objavljen natječaj, zbog žalbi, rješenja DKOM-a i presuda Visokog upravnog suda, nismo mogli donijeti odluku i krenuti u radove sanacije ulica. Po potpisu Sporazuma napravljen je dinamički plan te se kreće s konačnim uređenjem Trenkove ulice, Ulice Tina Ujevića, Ulice Irme Gorzo, Ulice Milke Trnine, Istarske i Omladinske ulice u Kućanu, a također će se konačno staviti grubi sloj asfalta u Ulicu Bosiljka Paska.“ – rekao je gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

 

Pod izvođenjem radova na redovitom i izvanrednom održavanju nerazvrstanih cesta na području Grada Varaždina podrazumijevaju se svi poslovi koji nemaju karakter investicije, a nužni su za normalno funkcioniranje nerazvrstanih cesta i nogostupa. To uključuje održavanje kamenih kolnika i nogostupa, asfaltnih i betonskih kolnika i nogostupa, objekata za odvodnju u trupu ceste, sanaciju prekopa, košnju trave i održavanje zelenila u cestovnom pojasu, održavanje svjetlosno-signalnih sustava i opreme te održavanje objekata (mostova, vijadukata, nadvožnjaka, podvožnjaka, nathodnika, pothodnika, tunela, galerija, autobusnih stajališta, odmorišta i sl.). Osim toga, Izvođač će svojom ophodnjom najmanje jedanput tjedno voditi kontrolu o stanju svih nerazvrstanih prometnica na području Grada Varaždina te predložiti sve potrebne radove kojima bi se osigurala funkcionalna ispravnost i sigurnost cesta. Obavljat će i druge radove nužne za sigurnost prometa, posebno žurno djelovati na cesti kod prometne nezgode ili drugog događaja kojim se ugrožava sigurnost prometa, u najkraćem mogućem vremenu otkloniti sve posljedice ili poduzeti druge radnje za osiguranje prometa i sudionika u prometu. Svi radovi će se izvoditi u skladu s pravilima struke, zakonskim i podzakonskim aktima kojim se regulira održavanje nerazvrstanih cesta.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Varaždinska županija dodijelila sredstva turističkim agencijama i event poduzetnicima

  Danas su na prigodnoj konferenciji za medije predstavljeni rezultati Javnog poziva  za dodjelu potpora za turističke agencije i pomoćne djelatnosti u izvođačkoj umjetnosti. Radi se o  jedinstvenom Javnom pozivu kojeg je Varaždinska županija raspisala kako bi   pružila potporu u osmišljavanju i provedbi projekata koji su u funkciji cjelogodišnjeg osmišljavanja turističkih događanja u Varaždinskoj županiji, prije svega u cilju očuvanja radnih mjesta u spomenutim poslovnim subjektima.   Prisutnim predstavnicima turističkih agencija […]

  today17/03/2021 133

  0%