play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Strojarska i prometna škola Varaždin obilježila trideset godina djelovanja

Prigodnom svečanošću u koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, Strojarska i prometna škola Varaždin obilježila je 30 godina od osnutka, a svečanost su svojim dolaskom upotpunili zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, zamjenica županijskog pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sanja Herceg, sadašnji i bivši zaposlenici te predstavnike ostalih srednjih škola.

Nastava za 621 učenika u ovoj školi je organizirana kroz 31 razredno odjeljenje, a učenici se školuju za jedno od 12 tehničkih i obrtničkih zanimanja za kojima tržište pokazuje sve veće zanimanje.

Sve prisutne je pozdravila i ravnateljica škole Snježanu Klarić naznačivši pritom kako u školi vlada jedno posebno ozračje.

-Radimo na svim područjima povezivanja dvaju sektora, isto tako radimo na zdravstvenom odgoju, a mi smo i prva škola koja je uvela higijenske menstrualne uloške besplatne za sve svoje učenice i djelatnice. Imali smo i najveći broj edukacija za HPV virus u suradnji s Medicinskim fakultetom. Svakako puno radimo i na građanskom odgoju kao i na stvaranju budućih radnih generacija – rekla je ravnateljica škole.

Čestitke je uputila i zamjenica župana Silvija Zagorec koja je Strojarsku i prometnu školu označila kao vrlo bitan kotačić u obrazovnom sustavu te je čestitala i odala priznanje svim učiteljima, profesorima i mentorima koji predano rade na obrazovanju mnogih generacija.

– Svi znamo da je cilj obrazovanja Varaždinske županije stvaranje sustava jednakih šansi. Strojarska i prometna škola je nadaleko poznata po strukovnom obrazovanju i nositelj je Centra izvrsnosti iz područja strojarstva. U strukovnom obrazovanju Varaždinska županija je iznimno visoko digla ljestvicu i na to smo zaista  iznimno ponosni. Drago mi je što se ova škola transformirala u jednu modernu srednjoškolsku ustanovu prateći potrebe i tržište rada. Kontinuiranim ulaganjem Varaždinske županije u Centre izvrsnosti omogućava se svim našim učenicima istraživački pristup, timski rad te rad u vrhunskim, moderno opremljenim laboratorijima. To je isto tako garancija da naši učenici osvajaju brojna odličja na domaćim i inozemnim natjecanjima – rekla je zamjenica župana.

Predsjednica Gradskog vijeća Varaždina  Zdravka Grđan je naglasila kako su Varaždinska županija i grad Varaždin vodeći po pitanju obrazovanja.

– Strojarska i prometna škola se kao i ostale naše škole također istaknula na lokalnoj, nacionalnoj, pa čak i na međunarodnoj razini, kao vodeća u svojim strukama, posebice prometa, i naravno po razvoju novih tehnologija. Čestitam im ovu vrijednu obljetnicu i želim im i nadalje puno uspjeha – rekla je Zdravka Grđan.

 

U sklopu svečanosti promovirana je i prigodna spomenica škole, a nekoliko riječi nazočnima uputio je i bivši ravnatelj škole Milan Žunar koji je tu dužnost obnašao punih deset godina.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  I posljednje ulice u naselju Trnovec dobivaju kanalizaciju i asfalt

  Na području Općine Trnovec Bartolovečki u tijeku su značajni infrastrukturni projekti. Tako se trenutno asfaltira posljednja ulica u naselju Trnovec koja je dosad bila bez asfalta, a završavaju i radovi na izgradnji kanalizacije u Ulici Vladimira Nazora čime će čitavo naselje biti pokriveno kanalizacijskom mrežom. No, kako je najavila načelnica Verica Vitković, Općina tu ne staje. Ovih dana završeni su pripremni radovi u Ulici Ivana Mažuranića, a preostalo je postavljanje […]

  today09/03/2023 3

  0%