play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stričak:”Povežimo sjever i jug Hrvatske!”

Jedinstveni proizvodi Varaždinsko bučino ulje, Varaždinska heljda, proizvodi na bazi ljekovitog bilja, med iz Varaždinske županije, originalni suveniri te drugi proizvodi iz Varaždinske županije prvi su put predstavljeni na jubilarnom 20. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u Dubrovniku. Dubrovčani i njihovi gosti će sve do nedjelje, 27. ožujka, moći upoznati proizvode iz Varaždinske županije, ali i njezinu turističku ponudu koju čine i bajkovite Kuće za odmor s pričom.

Župan Anđelko Stričak je posebno istaknuo kvalitetu proizvoda proizvođača iz Varaždinske županije.
– Sa zadovoljstvom mogu reći da Varaždinska županija ove godine prvi puta sudjeluje na Mediteranskom sajmu, čija je posebnost to što je specijaliziran za proizvode koji su danas sve traženiji među potrošačima. Naši građani sve više kupuju hranu koja je lokalno proizvedena i što manje tretirana. Upravo s takvim proizvodima sudjeluju na 20. Mediteranskom sajmu i naši proizvođači, a Varaždinska županija će ih i dalje u tome podupirati. Također, koristim priliku da građane najjužnije hrvatske županije, Dubrovačko-neretvanske, pozovem da obiđu našu županiju, da posjete neke od naših poznatih manifestacija kao što su Špancirfest, ludbreška Sveta nedjelja, Festival čipke u Lepoglavi, Varaždinske barokne večeri, Zeljarijada, Dani vrganja u Paki te da prenoće u kućama za odmor s pričom, obiđu i degustiraju kod naših OPG-ova, odnosno da povežemo sjever i jug Hrvatske – rekao je Stričak na otvorenju Sajma.


Na svečanosti otvorenja Sajma bila je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja se osvrnula na bogato kulturno, tradicijsko i gastronomsko nasljeđe Republike Hrvatske.
– Ova manifestacija ima sjajnu, vrijednu i veliku budućnost. Pitanje zelenih politika, zelene arhitekture, otpornosti na klimatske promjene temeljna su pitanja 21. stoljeća. Možemo biti zadovoljni i sretni što je naša domovina biološki raznolika, očuvana i bogata mnoštvom vrijednih, kulturnih, tradicijskih te gastronomskih nasljeđa koje trebamo ne samo čuvati, nego nadograditi, unaprijediti uz pomoć inovacija – izjavila je Vučković.


Voditelj Sajma Vedran Kraljević uručio je priznanje 20. Mediteranskog sajma, ‘Eko-oko’ županu Anđelku Stričaku, dok je drugo ‘Eko-oko’ pripalo predsjedniku Hrvatske poljoprivredne komore Mladenu Jakopoviću.

Uz domaćine iz Dubrovačko-neretvanske županije, pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivu Klaića i  pročelnicu Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Žaklinu Marević, na otvorenju Sajma bio je i naš pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutin Vincek.

Od proizvođača iz Varaždinske županije, svoje proizvode u Dubrovniku izlažu DOMED – obrt za pčelarstvo, OPG Kolenko, OPG Amalka Vukelić, Vila Sunčica j.d.o.o., OPG Jakopović, OPG Andreja Petrović, Mirjana Kocijan i Saperlot d.o.o.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Mimohodom maturanata i izborom najbolje odore počinje Maturantika

  Za 1.775 maturanata iz Varaždinske županije počinje Maturantika.   Tradicionalna manifestacija bit će otvorena mimohodom maturanata svih varaždinskih srednjih škola, koji će u srijedu u 13 sati krenuti iz Parka mladih i ići Hallerovom alejom, Ulicom Vatroslava Lisinskog, Trgom Miljenka Stančića, Bakačevom ulicom, Gajevom ulicom i Trgom kralja Tomislava do Franjevačkog trga.   Ispred Županijske palače će biti predstavljen svaki razred, što će s balkona promatrati žiri koji će birati […]

  today22/05/2024 3

  0%